Recepten met kerstomaat

Gastronomie
Kerstomaten of cherrytomaatjes zijn dwergvruchten. Het zijn kleine, vlezige ‘eenhaps’-tomaatjes die je kunt mengen onder eender welke salade. Samen met mini-mozzarella vormen ze een appetijtelijk en vrolijk voorgerecht. Een scheutje olijfolie, een beetje zout, twee of drie takjes basilicum erbij en klaar is kees!

Hoewel ze bij het hoofdgerecht meestal als koude garnituur geserveerd worden, kun je ze ook warm bereiden, bijvoorbeeld in een lekkere wokschotel.

Vind hier enkele inspirerende recepten met kerstomaatjes.

Therapeutische waarde
Kerstomaatjes zijn rijk aan vitamine A en C, vezelstoffen en caroteen. Ze zijn arm aan calorieën.

Bewaring
Kies stevige tomaten met een mooie kleur. Verse kerstomaatjes kun je enkele dagen in de koelkast bewaren.

Tips en weetjes
Naast de rode kerstomaatjes bestaan er ook gele en oranje soorten. 

Start de receptzoeker

Wil je iets op tafel toveren met wat je nu al in huis hebt? Vertel ons wat er in je koelkast ligt - wij vertalen het meteen in inspirerende recepten.

Koken vanuit je koelkast | Gebruik de handige receptzoeker