Recepten met kastanje

Gastronomie

De eetbare variant van kastanjes gaat ook wel door het leven als tamme kastanje. Dit in tegenstelling tot de wilde of paardenkastanje, die je liever niet op je bord krijgt. Je kan ze van elkaar onderscheiden door de stekels op hun bolster: die van de tamme kastanjes zijn fijner. Ook heeft de tamme kastanje een wit pluimpje!
Je kan kastanjes poffen in de oven, maar je kan ze ook gekookt verwerken in allerlei gerechten zoals gebak, desserts, soepen en wildgerechten. Om ze makkelijk te pellen, moet je kruislings twee sneetjes maken op de onderkant. Kook ze even en pel ze vervolgens als ze nog warm zijn.

Bewaring

Bewaar kastanjes op een droge plaats. Ze blijven ongeveer een week goed.

Tips en weetjes

Je kan tamme kastanjes in het najaar makkelijk in de winkel vinden, vooral oktober en november zijn dé kastanjemaanden bij uitstek. Het hele jaar door kan je echter gedroogde of gekonfijte kastanjes, en kastanjepasta of -puree kopen.

Start de receptzoeker

Wil je iets op tafel toveren met wat je nu al in huis hebt? Vertel ons wat er in je koelkast ligt - wij vertalen het meteen in inspirerende recepten.

Koken vanuit je koelkast | Gebruik de handige receptzoeker