Recepten met kaas

Kaas maakt ons gelukkig dankzij het genot dat hij ons verschaft met zijn intense en gevarieerde smaak. Schapenmelk is ook zoeter dan koeienmelk. Bij het rijpen ontstaan er bijvoorbeeld met noten en karamel gearomatiseerde kazen. Merkwaardig genoeg, en ondanks de gelijkenis tussen de verschillende methodes volgens dewelke de melk kan gisten en stremmen, heeft elke streek andere bijkomende ingrepen die maken dat er duizenden soorten kaas bestaan. Met kaas moet men evenwel enkele voorzorgen nemen: eet er niet te veel van, want hij bevat veel calorieën; wissel af, want verschillende kaaskwaliteiten hebben verschillende vetsamenstellingen, waarbij verse kaas het magerst is en verfijnde kaas het vetst; kies bij voorkeur kazen met een gecontroleerde benaming van oorsprong, omdat die systematisch worden gecontroleerd op productienormen en de eindkwaliteit. Als we ons gastronomisch erfgoed beschermen, bewijzen we dat we van ons land houden en beschermen we de cultuur van degenen die met liefde en zorg de bron van onze intiemste genoegens maken.

Start de receptzoeker

Wil je iets op tafel toveren met wat je nu al in huis hebt? Vertel ons wat er in je koelkast ligt - wij vertalen het meteen in inspirerende recepten.

Koken vanuit je koelkast | Gebruik de handige receptzoeker