Recepten met granaatappel

Granaatappels hebben een gladde en fijne maar sterke huid, waarvan de kastanjebruine kleur een beetje naar rood of geel zweemt. Bovenaan dragen ze een kroontje dat hun een heel speciaal uitzicht geeft. Het vruchtvlees bestaat uit een agglomeraat van kleine roze en sappige bessen die elk een wit zaadje bevatten. Ze zijn rijk aan water maar arm aan proteïnen en vetstoffen. Ze bevatten 14 g gluciden en 56 calorieën per 100 gram. Er zitten ook voedingsvezels, vitaminen (meer bepaald C) en enkele mineralen, zoals ijzer, in. Wanneer de vrucht goed rijp is, gaat de schil vanzelf open. Gebeurt dat niet, dan moet je ze opensnijden met een mes. Daarna haal je de bessen er voorzichtig uit. Pas op dat je ze niet plat drukt. Zo kan je ze opeten. Granaatappels zijn niet gemakkelijk om te schillen, maar het loont de moeite een hele hoop ineens te schillen. Die kun je dan invriezen en heel het jaar door gebruiken in je groenten- en fruitsalades.