Recepten met deegwaren

Tagliatelle, veertjes, spiraaltjes, nestjes, cannelloni, lasagne, spaghetti, engelenhaar… allemaal verschillende namen voor de lekkere producten die deegwaren zijn. Halfdikke en dunne spaghetti zijn het meest aangewezen om op te dienen met tomaten of looksaus. Dikkere spaghetti en gegroefde modellen passen beter bij vlees of gevogeltesaus en bij dikke sauzen. Veertjes gaan goed samen met bacon, ham of sausijsjes. Tagliatelle wordt bij voorkeur opgediend met dunne stukjes vlees of gevogelte, of met champignons. Voor deegwaren gebruikt men gewoonlijk volgende hoeveelheden: Over het algemeen: 100 g per persoon. Voor lasagne: 2 tot 3 sneetjes per persoon. Voor cannelloni: 3 tot 4 stuks per persoon. Voor tortellini of ravioli: 250 g voor 3 tot 4 personen. Normaal gebruikt men 10 g grof zout om 100 g deegwaren te koken (die verhoudingen gelden voor alle soorten deegwaren) Men moet ze in veel zout water onderdompelen en ze op het vuur laten tot ze bijtgaar zijn (gekookt maar nog een beetje stevig). Men kan aan het water een scheutje olijfolie toevoegen opdat ze tijdens het uitlekken niet aan elkaar zouden gaan kleven.

Start de receptzoeker

Wil je iets op tafel toveren met wat je nu al in huis hebt? Vertel ons wat er in je koelkast ligt - wij vertalen het meteen in inspirerende recepten.

Koken vanuit je koelkast | Gebruik de handige receptzoeker