Recepten met comté

Gastronomie:
- Lekker in dobbelsteentjes bij het aperitief, op de kaasplank of in de meest diverse bereidingen. Comté-kaas laat zich makkelijk combineren met allerlei ingrediënten en is ideaal voor kaasfondue en gratins.
- Het aromapalet van de Comté is zeer gevarieerd: van geroosterde accenten tot hazelnoot en muskaat.
Oorsprong en variëteiten:
- De Comté-kaas uit de Franse Jura-streek heeft al sinds 1958 het AOC-keurmerk (Appellation d’Origine Contrôlée). Hij wordt nog altijd volgens strikte regels gemaakt in een 200-tal kleine kaasmakerijen.
- Door de variatie in de voeding van de koeien en de artisanale bereiding is de smaak van elke Comté subtiel anders.
Voedingswaarde:
- Comté is rijk aan vetten, eiwitten, calcium en vitaminen A en B.
- Combineer de kaas met fruit en groente voor een evenwichtige maaltijd.
Bewaartips:
- Bewaar Comté op een koele, donkere en goed geventileerde plek.
- Bedek alleen de aangesneden kant van de kaas en laat hem langs de korst ademen.
- Bewaar je je Comté in de koelkast, scherm hem dan goed af van andere etenswaren om te vermijden dat hij ongewenste aroma’s opneemt.