Recepten met comté

Gastronomie:

  • Lekker in dobbelsteentjes bij het aperitief, op de kaasplank of in de meest diverse bereidingen. Comté-kaas laat zich makkelijk combineren met allerlei ingrediënten en is ideaal voor kaasfondue en gratins.
  • Het aromapalet van de Comté is zeer gevarieerd: van geroosterde accenten tot hazelnoot en muskaat.

Oorsprong en variëteiten:

  • De Comté-kaas uit de Franse Jura-streek heeft al sinds 1958 het AOC-keurmerk (Appellation d’Origine Contrôlée). Hij wordt nog altijd volgens strikte regels gemaakt in een 200-tal kleine kaasmakerijen.
  • Door de variatie in de voeding van de koeien en de artisanale bereiding is de smaak van elke Comté subtiel anders.

Voedingswaarde:

  • Comté is rijk aan vetten, eiwitten, calcium en vitaminen A en B.
  • Combineer de kaas met fruit en groente voor een evenwichtige maaltijd.

Bewaartips:

  • Bewaar Comté op een koele, donkere en goed geventileerde plek.
  • Bedek alleen de aangesneden kant van de kaas en laat hem langs de korst ademen.
  • Bewaar je je Comté in de koelkast, scherm hem dan goed af van andere etenswaren om te vermijden dat hij ongewenste aroma’s opneemt.

Start de receptzoeker

Wil je iets op tafel toveren met wat je nu al in huis hebt? Vertel ons wat er in je koelkast ligt - wij vertalen het meteen in inspirerende recepten.

Koken vanuit je koelkast | Gebruik de handige receptzoeker