Recepten met bieslook

Gastronomie
Bieslook is de benjamin van de uienfamilie. Bieslookpijpjes hebben een fijne, milde uiensmaak.
Bieslooksnippertjes zijn heel erg lekker in salades of vinaigrettes. En over gekookte aardappelen of gemengd met aardappelpuree zijn ze niet alleen lekker, maar ook decoratief.
Als je er echter voor kiest om bieslook in warme gerechten te verwerken, let er dan op dat je het kruid nooit laat meekoken. Voeg bieslook altijd pas kort voor het serveren toe.

Bewaring
Bieslook moet bij aankoop knapperig vers en gelijkmatig van kleur zijn. Zo kan je die enkele dagen in de groentelade van je koelkast bewaren. Bieslook kan je niet drogen, maar wel invriezen voor een langere bewaring.

Tips en weetjes
De stengels zijn lang en smal, en lijken een beetje op gras. Als we ze niet zouden afknippen, zouden er mooie witte, roze of paarse bloemen op groeien.

Start de receptzoeker

Wil je iets op tafel toveren met wat je nu al in huis hebt? Vertel ons wat er in je koelkast ligt - wij vertalen het meteen in inspirerende recepten.

Koken vanuit je koelkast | Gebruik de handige receptzoeker