Recepten met banaan

Bananen zijn misschien wel dé populairste vruchten van de westerse wereld. Je kan ze rauw eten of klaarmaken. Ze zijn makkelijk te pellen en bevatten geen zaadjes of pitten. Ze smaken en geuren heerlijk, en hebben een hoge voedingswaarde. Allemaal elementen die ongetwijfeld bijdragen tot het succes van de banaan. Vreemd genoeg is de bananenboom geen boom, maar een soort reuzenstruik. De stam is een ondergrondse wortelstok. Bovengronds zijn bijna uitsluitend bladeren te zien. De stengels van de bladeren vormen een pseudostam waaraan de trossen bananen groeien. Tegenwoordig zijn alle bananenbomen ontstaan uit de kruising van twee soorten. De vruchten die ze opleveren kunnen dan ook tot twee verschillende groepen behoren: dessertbananen en bakbananen.

Start de receptzoeker

Wil je iets op tafel toveren met wat je nu al in huis hebt? Vertel ons wat er in je koelkast ligt - wij vertalen het meteen in inspirerende recepten.

Koken vanuit je koelkast | Gebruik de handige receptzoeker