Recepten met aubergine

Gastronomie
De aubergine is de vrucht van de eierplant. Samen met tomaat , paprika en komkommer behoort ze tot de vruchtgroenten. De vrucht komt oorspronkelijk uit het Middellandse Zeegebied en is zeer veelzijdig. Meestal wordt ze warm klaargemaakt.

Bij het bereiden hoef je de aubergine niet te schillen. Wel was je ze eventjes en verwijder je de steel en het kroontje.

Wegens hun formaat en het vele water dat ze bevatten, zijn ze heel geschikt voor gestoofde schotels. Maar je kunt aubergines ook koken in water, stomen, frituren, grillen, roosteren of bakken in de oven. Het is een typisch ingrediënt van Griekse moussaka of quiche. Ook gevuld smaken aubergines verrukkelijk.

Heb je al eens auberginekaviaar gemaakt? Dat mengsel bestaat uit aubergine, olijfolie, tomaat, look en ui. Je kunt het vers opdienen als smeerpastei en genieten van een heerlijke Mediterrane extra toets.

Vind hier talrijke inspirerende recepten met aubergine.


Therapeutische waarde
Aubergines zijn arm aan calorieën en rijk aan vitamine B en C, caroteen en ijzer.


Bewaring
Kies een mooie aubergine met donkerpaars, glanzend vel en met stevig en intact vlees. Bewaar aubergines op een koele en donkere plaats. Bewaar ze liever niet in de koelkast, want ze zijn zeer gevoelig voor lage temperaturen. Je kunt aubergines 3 tot 7 dagen bewaren.


 

Start de receptzoeker

Wil je iets op tafel toveren met wat je nu al in huis hebt? Vertel ons wat er in je koelkast ligt - wij vertalen het meteen in inspirerende recepten.

Koken vanuit je koelkast | Gebruik de handige receptzoeker