Recepten met ananas

Gastronomie

Ananas is een tropische vrucht, oorspronkelijk afkomstig uit Zuid-Amerika. De smaak van het vruchtvlees is zoetzuur en erg aromatisch. Ananas is bovendien ook heerlijk sappig. Daarom wordt de vrucht meestal rauw gegeten. Het perfecte zomerdessert. Maar ook verwerkt in vlees- of visgerechten en salades is ananas een zeer veelzijdige en smaakmakende vrucht.

Een verse ananas heeft een aangename geur en voelt veerkrachtig aan rond de steelaanzet. Een te sterke geur, donkere knobbels en vergeelde kroonblaadjes wijzen op overrijpheid.

Om een ananas te snijden, verwijder je eerst het kuifje en de steelaanzet. Vervolgens snij je de ananas van boven naar beneden. Verwijder ook de kern.

Start de receptzoeker

Wil je iets op tafel toveren met wat je nu al in huis hebt? Vertel ons wat er in je koelkast ligt - wij vertalen het meteen in inspirerende recepten.

Koken vanuit je koelkast | Gebruik de handige receptzoeker