Artikel (0 stemmen)

Zoetzure saus

Een zoetzure saus is een sublieme mix van zoete en zure smaken. In de Europese keuken wordt deze saus niet zo vaak gebruikt, maar Aziatische koks zijn er dol op. Zij gebruiken het zoetzure aroma van de saus om hun gerechten met vlees, kip en vis een unieke smaak mee te geven. Dat zorgt voor een reeks oosterse klassiekers die erg geliefd zijn bij groot én klein.

Een waar genot voor je papillen

Westerse gerechten worden zelden met zoetzure saus verrijkt. Reden te meer om je maaltijd eens met deze lekkernij te serveren, als je je tafelgasten wilt verrassen. Zoetzure saus is bovendien heel gemakkelijk klaar te maken. Alle ingrediënten vind je gewoon in de winkelrekken van je supermarkt.

Het is belangrijk om een perfect evenwicht te vinden tussen de zoete en de zure smaken van suiker, azijn en ketchup. Volg elke stap van je bereiding goed op, proef regelmatig en werk eventuele onvolkomenheden weg. Je kunt tijdens de bereiding altijd nog wat bijsturen om de saus minder zuur of zoet te maken. 

Zoetzure saus past bijzonder goed bij vlees, varkensvlees, kip, eend en garnalenbeignets. Maar uiteraard is het boeiend om zelf te ontdekken bij welke gerechten deze saus het best tot zijn recht komt. Een goed startpunt? Een typisch recept, zoals chinese garnalen met zoetzure saus.

Andere Solo-leden over dit artikel (0)