Artikel (0 stemmen)

Wokrecepten zijn een bron van vitamines

Wokrecepten maken gebruik van allerlei verse voedingsbronnen. De wok waarmee u de wokrecepten klaarmaakt, is enorm veelzijdig: u kunt er mee roerbakken, maar ook stomen en frituren. Curry’s, eenpansgerechten, desserts… U kunt het er allemaal mee maken. Wat wokrecepten zo specifiek maken, is het feit dat de ingrediënten slechts een korte tijd worden aangebakken. De wok moet gloeiend heet staan zodat de ingrediënten snel klaar zijn. Omdat u ze zo snel uit de pan kan scheppen, hebben ze dus amper iets van hun voedingswaarde verloren. De sleutel tot het maken van lekkere en geslaagde wokrecepten, zit dus vooral in de voorbereiding: alle groenten en ingrediënten zoals vlees of tofu moeten op voorhand al gesneden worden. Pas als alles binnen handbereik klaar ligt, begint u te wokken. Op die manier hoeven er geen ingrediënten onnodig lang in de wok te liggen!

Wokrecepten vinden op de website van Solo

Op onze website vindt u verschillende wokrecepten. U kunt deze bewaren door ze toe te voegen aan uw persoonlijke online receptenschrift. Hiervoor heeft u de applicatie ‘My Open Kitchen ’ nodig, speciaal ontwikkeld door Solo. Ziet u wokrecepten die u graag wilt bijhouden? Klik dan op ‘toevoegen’ en ze staan in uw persoonlijke receptenschrift. Zo eenvoudig is het! Als u graag wokrecepten met andere wokliefhebbers deelt, dan kunt u zelf ook recepten op de website zetten. Zo kan iedereen meegenieten van uw culinaire creaties. Voeg de titel van het recept toe, evenals de bereidingstijd en moeilijkheidsgraad en som de ingrediënten op. Nu nog enkel de omschrijving toevoegen om het gerecht te bereiden en het recept is klaar om op de website van Solo te verschijnen!

Wokrecepten met heerlijk gezonde vis

Wokrecepten worden vaak geassocieerd met kip, maar ook vis (en dan vooral schaaldieren) worden vaak gebruikt in wokrecepten. Een van die wokrecepten is bijvoorbeeld de curry van garnalen op Indische wijze. Hiervoor heeft u nodig: 40 g Solo, 1 bosje koriander, 50 g yoghurt, 2 teentjes knoflook, 2 eetlepels citroensap, 2 eetlepels Indische kruidenmengeling, fijngestampte cashewnoten, 600 reuzegarnalen, 1 ui en 500 gr tomaten. Serveer dit gerecht met mandrarijst en geniet ervan! Liever andere wokrecepten uitproberen? Blader dan zeker door het uitgebreide aanbod van recepten op de website van Solo

Andere Solo-leden over dit artikel (0)