Artikel ***** (1 stem)

Wees de ochtendrush op 1 september te slim af

Wees de ochtendrush op 1 september te slim af
roeckiesworld

roeckiesworld

instagram other
83 Recepten
32 Volgers
Zonder stress ontbijten? Doe wat je al kan voorbereiden de avond voordien!

Met 3 opgroeiende kinderen in huis en twee ouders die in het onderwijs staan, is het bij ons ‘s ochtends altijd erg druk. Toch slagen we er zonder veel stress te ontbijten. Ja, we krijgen iedereen zelfs op tijd de deur uit! Hoe? Wel, organisatie is alles. Alle boekentassen worden al de avond voordien gemaakt. Weg met dat last-minute-zoeken-naar-dingen. Ook over de kledingkeuze van de kids hakken we de avond vooraf al knopen door (en geloof me, da’s nodig met tienermeisjes in huis). En zwemzakken, knutselmateriaal, muziekinstrumenten? Die liggen al netjes klaar. Bye-bye stress!

Dat geeft ons ‘s ochtends extra tijd voor de belangrijkste maaltijd van de dag: het ontbijt! Meestal eten we een bruin boterhammetje met kaas of havermout en yoghurt met fruit. Maar eens per week breng ik zelf onze jongste zoon naar school. Dat geeft me ‘s morgens nét iets meer tijd. En dan mag het al eens ietsje meer zijn...

Met deze simpele, snelle ideetjes stuur ik mijn kids áltijd blijgezind naar school. Nu is ’t aan jou!

Gaan met die banaan!

Frozen banana met granola

*****
15 min

Verras je kids ’s ochtends eens met een supersnel, maar voedzaam ontbijt op een stokje. Banaan uit de vriezer, wat Griekse yogurt en een heerlijk crunchy jasje van granola. Toppertje!

On a roll, voor school

Kaneelrolletjes

*****
20 min

Klaar voor wentelteefjes new style? Toastbrood beleggen met lekkers, oprollen, in een eitje soppen en crunchy bakken in de pan. Dit is zo snel klaar en echt zó lekker...

Fluffy omelet uit de oven

Muffin van spek en eieren

*****
20 min

Een omelet met spek in de vorm van een cakeje… Als je scholieren dáár niet voor vallen, dan weten wij het ook niet meer. In een kwartiertje klaar voor het ontbijt én de brooddoos!

Groene dagstarter met pit

Meergranentoast met avocado

*****
5 min

Een hartige hap als starter van de dag, moét kunnen! Beleg lekkere meergranentoast met romig geplette avocado en kerstomaatjes en besprenkel met wat zoetzure balsamico. Wow.

Andere Solo-leden over dit artikel (0)

Toon alle Meer artikels van onze bloggers