Artikel ***** (1 stem)

Voordelen van omega 3 en 6

Omega 3 van dierlijke oorsprong komt voor in vette vis zoals haring, makreel en zalm.

Omega 3 en 6 zijn twee soorten van goede, poly-onverzadigde vetten. Studies toonden reeds aan dat omega 3-vetzuren bijdragen tot een gezond hart terwijl omega 6 de instandhouding van een normaal cholesterolgehalte bevordert.

Omega 3 en omega 6 zijn poly-onverzadigde vetten. Ze worden ook wel goede vetten of essentiële vetzuren genoemd omdat ons lichaam ze niet zelf kan aanmaken en we ze dus uit onze voeding moeten halen.

Omega 3 heeft twee bronnen. Een deel is van plantaardige oorsprong dat van nature voorkomt in plantaardige oliën zoals koolzaadolie, lijnzaadolie en raapzaadolie. Omega 3 van dierlijke oorsprong komt voor in vette vis zoals haring, makreel en zalm. De plantaardige en dierlijke omega 3 vetten hebben elk hun eigen werking: onze voeding moet dus de 2 soorten omega 3 vetzuren bevatten.

Wist je trouwens dat Becel Omega3plus deze twee bronnen van omega 3 vetzuren bevat?  Een goed alternatief dus om toch voldoende omega 3 op te nemen als er geen vis op het menu staat.  

Omega 6 vind je onder andere in zonnebloemolie en in producten die van deze olie zijn gemaakt, zoals Becel.

Omega 3 en 6 dragen bij tot de instandhouding van een normaal cholesterolgehalte in het bloed en zijn daardoor goed voor hart en bloedvaten. De benodigde dagelijkse inname is 2g omega 3 en 10g omega 6.

Becel is gemaakt met een mix van oliën die van nature omega 3 en 6 bevatten, en zo is Becel een ideale bron van essentiële vetten voor je dagelijkse eetgewoonte. 

Andere Solo-leden over dit artikel (0)