Artikel **** (2 stemmen)

Varkenskroontje, 3 x verrassend

Dol op sappig varkensvlees? Dan moet je deze 3 manieren om een heerlijk varkenskroontje te bereiden zeker ‘s uitproberen!

Zet je graag een sappig stukje varkensvlees op tafel? Dan zal het verfijnde varkenskroontje vast geen onbekende voor je zijn. Dat is een smaakvol stukje mager vlees, vakkundig versneden uit de rug van het varken. Voor die heerlijke smaak zorgen de beentjes en het vetlaagje van het vlees tijdens de bereiding.

Varkenskroontje, 3 x anders

Het geheim voor een sappig resultaat? Schroei het vlees eerst snel dicht in een hete pan.

Het geheim voor een sappig resultaat? Schroei hetvlees eerst snel dicht in een hete pan. Gaar het dan verder in de oven op lagetemperatuur. Even laten rusten onder aluminiumfolie, versnijden in mooie,rosékleurige koteletjes en serveren met een verse saus en je favorietegroentjes. Klassiek, maar buitengewoon lekker!

Kan iedereen!

Gemarineerd varkenskroontje met patatas bravas

*****
45 min

Pure en simpel: een heerlijk gemarineerd stukje varkensvlees met kruidig gebakken aardappeltjes. Om duimen en vingers bij af te likken.

Net dat ietsje meer

Varkenskotelet gemarineerd in Guinness met gebrande ui en gekarameliseerde noten

****
45 min

Top, zo’n varkenskroontje op z’n Iers, versneden in sappige koteletjes! Met zoetgegrilde ui, krokante nootjes en het volle aroma van Guinness-bier.

Voor de durvers

Varkenskroontje met Tierenteyn-mosterd en in honing geglaceerde seizoensgroenten

*****
60 min

Solo en Gentse graanmosterd maken deze versie van het varkenskroontje éxtra sappig. Ideaal om te variëren met je favoriete groenten van het moment!

Nog meer recepten met verrukkelijk varkensvlees vind je hier.

 

Andere Solo-leden over dit artikel (0)