Artikel (0 stemmen)

Spinaziepuree maken

Zijn je kinderen moeilijke eters? En ben je op zoek naar een lekker, voedzaam spinazie-recept waarmee je gegarandeerd scoort bij je kroost? Dan is spinaziepuree maken een goed idee! Tip: zet een tekenfilm van de stoere zeebonk Popeye op, voor je aan tafel gaat. Wedden dat je kinderen zich enthousiast op je spinaziepuree zullen storten?

Spinazie bereiden

Je kan spinazie zowel rauw als gekookt eten. Als je een salade wil maken met rauwe spinazie, kies je best voor kleine, frisgroene, knapperige spinazieblaadjes. De grotere spinaziebladen zijn eerder geschikt voor warme bereidingen.

Of je nu kiest voor een rauwe of voor een warme bereiding, het is altijd belangrijk om de spinazie eerst grondig te wassen. Spoel de spinazie in koud, gezouten water om alle zandkorrels te verwijderen. Daarna kan je aan de slag! Wij geven je alvast enkele tips voor een geslaagde spinaziepuree:

  • Bereid eerst je aardappelpuree.
  • Snij de spinazieblaadjes in grove stukken.
  • Voeg de gesneden spinazie rauw toe aan de puree. Door de warmte van de puree, is je spinazie meteen gaar.
  • Kruid de puree naar smaak met verse nootmuskaat, zout en peper.

Op zoek naar nog meer inspiratie? Bekijk dan zeker ons videorecept over pastinaak- en spinaziepuree. Smakelijk!

Geef je reactieAndere Solo-leden over dit artikel (0)