Artikel (0 stemmen)

Sausrecepten

Fijnproevers verbazen met een goede saus hoeft écht niet moeilijk te zijn. Sommige sauzen geven rijst zo'n verrassende smaak dat je gasten het gerecht zonder twijfel zullen appreciëren. Geen inspiratie? Onthoud dan dat alles begint bij de juiste ingrediënten. Zelfs de eenvoudigste pasta's worden verrukkelijk als je ze afwerkt met de juiste saus.

Een heerlijk spel van ingrediënten en smaken

Of je je vlees nu graag à point of saignant hebt, het is vaak de saus die de presentatie en smaak bepaalt. Nadat je het vlees in een braadpan hebt gebakken, kan je de vleesjus er als eenvoudige saus bij serveren. Heb je rood vlees klaargemaakt, kruid dan de smaak van de saus nog bij met een scheutje wijn en bouillon. Saus bij wit vlees gef je een extra smaaktoets met een nootje koude boter of wat room.

Pastaliefhebbers kunnen met hun lievelingsingrediënten een eenvoudige saus of huisgemaakte ketchup maken. De hoeveelheid olijfolie, tomaten, paprika, zout en sterke mosterd hangt van je eigen voorkeur af. Met wat wijn, sterke peper en geraspte nootmuskaat geef je je saus de 'finishing touch'.

Maar ook voor rijst bestaan er heel wat eenvoudige sausrecepten. Wil je het koken boeiend houden?  Probeer dan af en toe iets nieuws uit en durf te experimenteren. Wie voortdurend verschillende lekkere ingrediënten combineert, ontdekt vaak heerlijk unieke smaken.

Andere Solo-leden over dit artikel (0)