Artikel (0 stemmen)

Provençaalse saus

Een Provençaalse saus bevat ingrediënten die typisch zijn voor de zonovergoten Provence, zoals olijfolie, tomaat, basilicum, tijm, rozemarijn of laurier. Natuurlijk kan je zelf, afhankelijk van het marktaanbod en de seizoenen, nog andere zuiderse ingrediënten toevoegen om zo nog meer smaak aan je echte Provençaalse saus te geven.

Geuren en kleuren

Of het nu vlees, groente, vis of pasta is... een Provençaalse saus past bij een heel wat gerechten. De saus geeft je maaltijd een lekkere zuiderse toets en voegt een brede waaier aan geuren, kleuren en smaken toe aan een gerecht. De smaak van je saus mag echter nooit overheersen. Integendeel, de saus moet ervoor zorgen dat de smaak van de afzonderlijke ingrediënten extra geaccentueerd wordt. De juiste keuze van verse of gedroogde kruiden bepaalt het authentieke karakter van je saus. Zo kunnen koriander, kervel, lavendel, melisse, bieslook, laurier, salie, citroenkruid en andere kruiden je saus en het gerecht een typisch Provençaalse smaak geven.

Een recept voor een Provençaalse saus kan zelfs de minder ervaren kok thuis klaarmaken. Wie deze saus bereidt, haalt een beetje de zon in huis, het hele jaar door!

Andere Solo-leden over dit artikel (0)