Artikel ***** (1 stem)

Pasen staat voor de deur!

Pasen staat voor de deur!
transparante png
Elien's Cuisine

Elien's Cuisine

instagram other
94 Recepten
49 Volgers
Lekker fancy, makkelijk én snel klaar

Met Pasen start de lente pas echt. De wintersestoofpotjes kunnen weer voor enkele maanden plaats ruimen voor frisse gerechten. Om dat lentegevoel in je paasmenu te stoppen, help ik je met veel plezier!

Doe lekker fancy met coquilles, ruil het typische lamsvlees voor een sappig varkenshaasje of doe eens helemaal zot door eens vis op je paasmenu tezetten.

Voorgerecht

Coquilles met waterkers, erwt, fritter en currysaus

*****
40 min

Makkelijk, heerlijk & fancy … het ideale binnenkomertje voor je paasmenu. Een koekje (fritter) met waterkers en erwtjes met daarop een smeuïge coquille afgewerkt met een pittig currysausje. Het perfecte bewijs dat een “fancy” gerechtje niet per se moeilijk of ingewikkeld hoeft te zijn.

Hoofdgerecht

Varkenshaasje met za'atar, skordalia en tomatensalsa

*****
110 min

Het hoeft niet altijd lamsvlees te zijn met Pasen, een lekker varkenshaasje kan ook perfect. Dat is niet zomaar een stukje varkensvlees, maar een smaakbommetje waarbij de Midden-Oosterse keuken de Griekse ontmoet. Het vlees wordt gekruid met Za’atar, een typische kruidenmelange uit het Midden-Oosten. Daarbij serveren we skordalia, een aardappelpuree met look.

Hoofdgerecht

Gebakken kabeljauw met citroen risotto en gremolata

*****
45 min

Waarom eens geen vis op je paasmenu zetten? Een lekker stukje gebakken kabeljauw met daarbij een frisse risotto, afgewerkt met gremolata. Dat is niet enkel lekker en licht, maar ook snel en makkelijk te maken.

Dessert

Creme Brulee-taart met aardbeien

*****
105 min

Aardbeien, room en vanille: er bestaat geen betere combinatie! Combineer deze met een krokant kruimeldeeg plus een gekarameliseerd suikerlaagje en je krijgt een waanzinnig lekkere afsluiter van je paasmenu!

Dessert

Cake met kokos, passievrucht curd en roomkaas glazuur

*****
110 min

“Save the best for last” voor je paasmenu! Deze fluweelzachte cake met kokos gevuld met curd op basis van passievrucht zal iedereen bekoren aan je paastafel - zowel visueel als qua smaak. Alle elementen van de cake kan je makkelijk al een dag op voorhand al maken. Zo hoef je de volgende dag enkel nog te vullen en te stapelen.

Wil jij je eigen paasbrunch organiseren? Succes gegarandeerd met deze tips van Ellen!
Komen de kookkriebels naar boven? Ga aan de slag met deze paasrecepten.

Andere Solo-leden over dit artikel (0)

Toon alle Meer artikels van onze bloggers