Artikel ***** (2 stemmen)
Onweerstaanbare recepten voor het Paasbuffet
Pasen luidt het begin van de lente in! Op onze borden ontbreekt het dan ook niet aan frisse, vrolijke en levendige gerechten.
Zo gaan lente en asperges bijvoorbeeld perfect samen. Ook vis, liefst gepocheerd, helpt je menu lekker licht te houden. Voor de liefhebbers van heerlijk mals vlees is lam dan weer volop in seizoen. En voor zoetekauwen die tijdens Pasen ook eens wat anders dan chocolade kunnen smaken, bestaan er ook andere, delicieuze desserten.
Ten slotte is Pasen ook het moment bij uitstek om samen met vrienden en familie te smullen van een paasbuffet. Laat je inspireren, schuif lekker aan en geniet op je paasbest!
Asperge
- Aspergeroomsoep
- Aspergetaartjes
- Ragout van zalm en asperges
- Aspergesalade met scampi en sinaasappel
- Gebakken kalfsfilet met kruidenkorst en asperges
Vis
- Gepocheerde kabeljauw met puree van lente uitjes
- Gepocheerde tongschar met grijze garnalen
- Zalm met spek en papillot
- Lauwwarme zalm gevuld met camembert op krentenbrood
Lam
- Lamskoteletjes met basmatirijst en curry
- Gegrilde lamskoteletten met krielaardappelen
- Lamszadel in een korstje van olijven met gekonfijte paprika
- Geroosterde lamsbout met rozemarijn en look
- Tajine van lamsvlees en lentegroenten
- Wrap van lamsvlees met munt en koriander
Chocolade
Andere zoetekauwen
- Lasagne van krokante tuiles met framboos
- Gebakken ananas met rozemarijn en honingijs
- Makarons met mokka
- Rabarber- en honingcompote