Artikel (0 stemmen)

Moussaka

Moussaka komt oorspronkelijk uit het Midden-Oosten, maar heeft intussen al heel Europa veroverd. Het gerecht is een mengeling van verschillende groenten en vlees. Bovenop ligt een gegratineerd laagje. Het is de favoriet van elk huishouden. Je kunt moussaka naar eigen smaak en nood warm of koud serveren. Dat kan als hoofd- of als bijgerecht.

Een andere manier om groenten klaar te maken

Aubergines krijgen in moussaka een andere kleur en smaak. Hoewel het gerecht van land tot land verschilt, blijft de aubergine een basisingrediënt. Dat neemt niet weg dat er ook populaire varianten op basis van aardappelen of courgette bestaan. Als je de traditionele Griekse moussaka wilt proberen, vergeet dan niet om schapengehakt toe te voegen. Dat maakt een wereld van verschil.

Ben je op dieet? Dan ben je waarschijnlijk niet zo’n voorstander van de bechamelsaus in dit gerecht. Geen probleem! Je kunt ook een vegetarische moussaka maken waarbij je de saus door tomatenpuree vervangt. Als je toch liever de smeuïge textuur bewaart, kan je je moussaka op de Bulgaarse wijze bereiden. In dat geval voeg je natuurlijke yoghurt toe.

Wees voor een goede moussaka zeker niet zuinig met kruiden. Oregano, tijm of laurierblaadjes brengen de smaak nog meer naar boven. Let goed op bij het bakken van de groenten. Als je nog niet veel kookervaring hebt, begin je best met eenvoudige recepten. Die kan je gaandeweg nog aan je eigen smaak aanpassen.

Andere Solo-leden over dit artikel (0)