Artikel ***** (8 stemmen)

Mosterdsaus

De smaak van een gerecht wordt vaak bepaald door de saus die erbij geserveerd wordt. Een mosterdsaus laat alle ingrediënten beter tot hun recht komen. Voor de bereiding kan je naargelang je eigen smaak een zachte of sterke mosterd gebruiken. Verras je je tafelgasten graag? Voeg dan gerust eens wat room, honing of een scheutje witte wijn toe aan je mosterdsaus. Verrassend lekker!

Een tongstrelend genot

Mosterdsaus past zowel bij warme als bij koude gerechten. De saus is heel gemakkelijk zelf te bereiden. Het duurt hooguit enkele minuten om een resultaat neer te zetten waarmee je zelfs de meest veeleisende fijnproevers weet te overtuigen.

Voor een geslaagde saus hoef je dus heus geen keukenprins(es) te zijn. Integendeel: het enige waar je bij de keuze van je ingrediënten op moet letten, is de intensiteit van de smaak en de vastheid die je wilt verkrijgen. De stelregel is dat je minder mosterd gebruikt in een saus die je bij vis serveert, dan in een saus die je klaarmaakt bij een vleesgerecht.

Eten er kinderen mee? Hou er dan rekening mee dat hun smaakpapillen gevoeliger zijn dan die van een volwassene. Maak voor hen een iets minder scherpe saus en serveer ze apart. Zo kan iedereen aan tafel zijn bord naar eigen smaak afwerken.

Andere Solo-leden over dit artikel (0)