Artikel ***** (1 stem)

Klassieker uit de Franse keuken: quiche

Quiche

De quiche mag ongetwijfeld de meest populaire hartige taart van Frankrijk worden genoemd. Logisch gezien haar overheerlijke smaak en bijna eindeloze mogelijkheden voor variatie. Recepten op basis van vlees, vis of zelfs vegetarisch. Er is werkelijk een quiche naar ieders smaak. Om het geheel helemaal op jouw voorkeuren af te stemmen, kan je zelfs werken met diverse bodemtypes. Een hartig zanddeeg of een luchtig bladerdeeg geven elk een heel eigen toets aan jouw quiche.

De uitgebreide waaier aan mogelijkheden maakt de quiche een ideaal gerecht voor elk moment van de dag. Een stevig ontbijt, een hartig tussendoortje of een goedgevulde maaltijd. Mits de juiste receptkeuze kan het allemaal.

Weetje: De quiche is eigenlijk afkomstig uit Lotharingen, wat een afwisselend Franse of Duitse streek is. Hoewel ze als een Franse trots wordt beschouwd, is de naam eigenlijk afgeleid van het Duitse “kuchen” (koek).

Quiche Lorraine: koningin onder de quiches

De Quiche Lorraine is zonder twijfel de meest voorkomende in zijn soort en een waar Frans culinair icoon. Bereid met een bodem van bladerdeeg en gevuld met spek, eieren, kaas en room is deze quiche een ware lekkernij. Daarnaast zorgt de eenvoud van de ingrediënten ervoor dat velen er met plezier van smullen.

Franse en Belgische lekkernijen komen samen

Ook in België heeft de quiche heel wat lekkerbekken weten te overtuigen. Naast de traditionele Franse recepten, zijn er zelfs enkele Belgische versies ontstaan. Deze zijn voornamelijk gebaseerd op een lokale culinaire trots, met name het witlof. Enkele van de meest populaire Belgische quiches zijn zonder twijfel:

  • Quiche met ui en witlof
  • Quiche met zalm en witlof

 

Andere Solo-leden over dit artikel (0)