Artikel ***** (1 stem)

Italiaanse keuken - recepten uit Italië

De Italiaanse keuken

Vandaag de dag heeft de Italiaanse landenkeuken de Westerse wereld sterk ingepalmd. Pizzeria’s, Italiaanse restaurants en zelfs gelatteria’s sieren het straatbeeld in heel wat steden en gemeenten.

Ook in de supermarkten tref je heel wat Italiaanse voedingswaren (en dranken) aan. Van kant-en-klare maaltijden tot originele, Italiaanse ingrediënten, allen gaan ze vlot over de toonbank.

Het succes van de Italiaanse keuken is heel makkelijk te verklaren. Niet alleen zijn de typische gerechten enorm smaakvol, ze zijn bovendien meestal ook heel makkelijk te bereiden. Het mag dan ook niet verbazen dat in de meeste huishoudens minstens één maal per week pasta wordt geserveerd.

Weetje: De traditionele Italiaanse keuken is gevarieerd en zeer seizoensgebonden. Logisch als je het belang kent dat Italianen hechten aan verse ingrediënten voor hun bereidingen.

De Italiaanse keuken telt heel wat klassiekers

Wie denkt aan de Italiaanse keuken, komt niet zelden als eerste met klassiekers als spaghetti, macaroni en pizza aandraven. Deze gerechten mogen bij ons dan de meest geserveerde bereidingen uit het mooie Italië zijn, het land heeft nog heel wat meer klassiekers in zijn mars.

Wat dacht je bijvoorbeeld van een bruschetta bij het aperitief? De zachte smaak van het ciabatta brood, aangevuld met het rijke lookaroma en fijne kruiden heeft intussen zijn weg gevonden naar vele huiskamers. Voorgerechten als een carpaccio of een bordje parmaham met meloen en Porto zijn op menig menu terug te vinden. Een smeuïge risotto of heerlijke ovenschotels zoals de lasagne of de minder gekende cannelloni behoren tot de meer stevige maaltijden uit de Italiaanse keuken. Niet erg, een verfrissende gelato is de ideale manier om de maaltijd op een comfortabele en lekkere manier af te sluiten.

Andere Solo-leden over dit artikel (0)