Artikel **** (7 stemmen)

Inspirerende recepten voor smakelijke eindejaarsfeesten

Ben je nog op zoek naar lekkere kookideeën voor de feestdagen? Speciaal voor jou hebben we onze beste feestrecepten voor hapjes, voorgerechten, hoofdschotels én desserts gegroepeerd in handige en inspirerende receptcollecties. Ideaal om een geslaagd feestmenu samen te stellen, zonder dat je er uren voor in de keuken hoeft te staan. 

Heb je beslist wat er op het menu komt? Top! Met deze 5 tips geniet je volop van het koken én van de gezellige sfeer tijdens je feest.

 1. Denk vooruit
  Maak een korte planning op en stem daar ook meteen je boodschappen op af. Zo heb je zeker alles in huis en hoef je niet nog de deur uit op de ‘grote dag’. Klinkt misschien een beetje saai, maar geloof ons: het bespaart je een pak stress wanneer je aan je feestmenu begint.

 2. Hou het zo simpel mogelijk
  UIteraard wil je tijdens de feesten graag uitpakken met je kookkunsten. Maar je kan je gasten ook verrassen met verbluffend eenvoudige gerechten die tóch op en top feestelijk  zijn. Gelukkig blinken alle Solo-feestrecepten die we voor jou uitkozen uit in eenvoud én smaak – inspiratie te over dus! 

 3. Zet alles klaar
  Zet alle ingrediënten die je nodig hebt alvast klaar (ook de kruidenpotjes, bijvoorbeeld). Herschik je koelkast ook in functie van de gerechten die gaat klaarmaken: logisch groeperen voorkomt dat je dingen vergeet.

 4. Doe je mise-en-place
  Bekijk welke groenten je al kan reinigen en beetgaar kan koken. Dan hoef je ze ’s avond alleen nog even kort aan te stoven, in een klontje Solo bijvoorbeeld. Serveer je vlees of gevogelte, check dan zeker even of het tijd nodig heeft om te marineren en hou daar rekening mee. Een sappig stukje vis — ja, zélfs dat vakkundig gefileerde stukje zalm - controleer je best even vooraf op graten. Met een pincet verwijder je ze makkelijk, zodat je tafelgasten voor de volle 100% van je visgerecht kunnen genieten.

 5. Warm aanbevolen…
  Zorg ervoor dat je de mogelijkheid hebt om gerechten en je borden warm te houden.  Als je je oven niet gebruikt om te koken, heb je de ideale warmhoudkast binnen handbereik. Heb je die luxe niet? Een simpele tip: laat je borden kort spoelen in je vaatwasmachine en hou die gesloten tot je de borden nodig hebt. Zo zijn ze brandschoon én heerlijk warm om je gerechten op te serveren.

Ontdek onze speciale receptcollecties voor de feesten

0% stress in de keuken, 100% genieten van je feest. Met deze recepten en wat slimme voorbereiding wordt het gegarandeerd een succes!

Andere Solo-leden over dit artikel (0)