Artikel (0 stemmen)

Hoe maak je de perfecte voorraadkast?

Wat zit er in de perfecte voorraadkast?

Je kookt graag met verse ingrediënten. Logisch, want dat levert ook de smakelijkste gerechten op. Maar vaak zijn het de extraatjes die een recept net dat ietsje meer geven: kruiden, oliën, pasta en voedingsmiddelen in blik. Daarom kan je ze ook best altijd in huis hebben, klaar om er je favoriete recepten mee te bereiden.

De tips!

  • Groenten in blik: maïs, sperzieboontjes, tomaten (in hun geheel, in blokjes, in puree en als passata), witte en rode bonen, jonge erwtjes en worteltjes, de lijst is haast eindeloos.
  • Diepvriesgroenten: omdat ze na een korte blancheerbeurt meteen bij ultralage temperatuur worden ingevroren, zitten ze nog barstensvol voedingsstoffen en vitamines. Vaak zijn ze — zoals spinazie bijvoorbeeld – al vooraf verdeeld in handige gebruiksklare porties.
  • Middeltjes voor een juiste aciditeit van je gerechten (die lekkere lichtzure toets): azijn (witte, met kruiden, balsamico), kappertjes, augurkjes, zilveruitjes, mosterd, limoensap.
  • Italiaanse delicatessen op olie: gegrilde aubergines, courgettes, champignons, artisjokharten, opgelegde parika's, olijven, ansjovis, tonijn. Heerlijk om à la minute een zuiderse pasta of verse pizza mee te bereiden.
  • Kruiden en specerijen die in elk kruidenrek thuishoren: peper uit de molen, zeezout (fijn en grof), currypoeder, paprikapoeder (zoet en pikant), kaneel, kruidnagel, laurier en tijm. Als je graag oosters kookt mogen ook gemberpoeder, chilipoeder en harissa (pikante Marokkaanse chilipasta) niet ontbreken in je keuken.
  • Zelfgekweekte kruiden kan je ook perfect langere tijd bewaren. In dit artikel ontdek je de verschillende technieken om al die heerlijke aroma's te behouden.
  • Vetstof: Solo vloeibaar (gewoon of light), notenolie, zonnebloemolie (voor slaatjes). Solo frituurolie bewaart uitstekend in een goed gesloten frituurpan op een koele plaats.
  • Diepgevroren vis en zeevruchten. Die haal je best een dag voor gebruik uit de diepvries. Zo kunnen ze rustig ontdooien, afgedekt in de koelkast. En daarna: bakken of stomen maar!
  • Ook bloem en eieren heb je best altijd op de plank staan. Die heb je nodig om vers pastadeeg mee te bereiden en bodems voor zoete en hartige taarten.
  • Maak je wel eens zelf verse bouillon of vleesfonds? Gooi dan de restjes zeker niet weg. Zeef ze en vries ze in een vorm voor ijsblokjes in. Zo heb je altijd de perfecte basis voor een lekker sausje in huis.

Geef je reactieAndere Solo-leden over dit artikel (0)