Artikel *** (3 stemmen)

Heerlijk in de herfst: hapklare pompoen

Heerlijk in de herfst: hapklare pompoen
Kokerellen.be

Kokerellen.be

instagram pinterest other
55 Recepten
50 Volgers
  • 1 reactie
  • 16 keer bewaard
  • 12 103 keer bekeken

De herfst is in het land. Dat hebben we ondertussen al gemerkt! Gelukkig kan je die dagelijkse regenbui gewoon gebruiken om wat extra tijd in de keuken door te brengen. Extra leuk nu pompoenen weer in seizoen zijn, want laat dat nu net mijn favoriete groente zijn!

SNEL POMPOEN SNIJDEN?

Pompoenen zijn enorm veelzijdig en als je weet hoe je ze moet aanpakken, maar een pompoen bereiden kan een hele klus lijken. Met deze eenvoudige pompoenhack sla je al het gesnij, gesakker en gezucht over en kan je zonder een traan te verpinken genieten van deze heerlijke groente.

STAP 1: Verwarm de oven voor op 200 °C.
STAP 2: Snij je pompoen in tweeën (het enige snijwerk dat je zal moeten doen!)
STAP 3: Verwijder met een lepel de pitten en “sliertjes”. Als je soep maakt, hoef je niet per se alle sliertjes weg te schrapen.
STAP 4: Strijk de randen van de pompoen in met een beetje olijfolie. Leg de twee helften met de gesneden kant naar beneden op een bakplaat.
STAP 5: Zet de pompoen in de oven en bak voor ongeveer 40 minuten. Ik gebruik meestal een pompoen van ongeveer 3 kilogram. Bij grotere of kleinere exemplaren zullen de baktijden verschillen. Test of je pompoen gaar is door met een vork door de schil te prikken. Gaat de vork er vlotjes door, dan is je pompoen klaar!
STAP 6: Wil je de pompoen gebruiken om soep of een dip mee te maken? Neem dan gewoon een lepel en schep het pompoenvlees uit de schil. Wil je de pompoen in blokjes versnijden? Dat gaat nu erg gemakkelijk! Je kan de schil mee opeten of vlot verwijderen.

DIT MAAK JE MET POMPOEN!

Pompoensoep of geroosterde pompoen heb je vast weleens gegeten, maar wist je dat je pompoen ook lekker kan combineren met rijst en curry? Probeer eens enkele van mijn lekkere recepten uit!

Zachte pompoencurry met rijst

*****
60 min

Deze pompoencurry is lekker kruidig, maar allesbehalve pikant. En met maar 6 ingrediënten staat hij na je lange werkdag in sneltempo op tafel.

Penne met pompoen en gehakt

60 min

 

Pompoen en pasta vormen samen een killer-combo! Van deze creamy pasta zou ik – echt waar – élke dag m’n buikje rond kunnen eten.

 

Thaise pompoensoep

****
60 min

Wie pompoen zegt, zegt soep! Maar bij soep denk je niet snel aan het woord ‘origineel’. Dit Thaise soepje bewijst met zijn zachte en tegelijk zoete smaak het tegendeel.

Andere Solo-leden over dit artikel (1)

Gepost door Micmac op 09 november 2017 om 19u42

Beste, De echte pompoensmaak is dan wel weg hé, niet erg slim.

Toon alle Meer artikels van onze bloggers