Artikel (0 stemmen)

Gratin

Gratin kan je als voor-, hoofd- en zelfs nagerecht serveren. Voor een geslaagde gratin moet je vooral goed kunnen combineren en een heerlijk gegratineerd korstje kunnen creëren. Maak je geen zorgen, dat is helemaal niet moeilijk! Volg gewoon zo goed mogelijk het recept en je krijgt een overheerlijk gerecht.

Een verrukkelijk gratingerecht voor heel het gezin

Gratins zijn perfecte gezinsmaaltijden. Serveer bij een gezouten gratin een kleine salade om het gerecht wat lichter verteerbaar te maken. De ingrediënten vormen allerminst een probleem: alle restjes in je koelkast kunnen dienen. Bovendien zijn gratins erg handig om je kinderen groenten te doen eten. Waarom zou je hun traditionele aardappelpuree niet eens door een dampende gratin dauphinois vervangen? Wie meer van vis en zeevruchten houdt, kan voor een lekkere visgratin kiezen. Over de bereiding van gratin hoef je je evenmin zorgen te maken. Deze gerechten vergen niet veel tijd. In een oogwenk is je schotel klaar om in de oven te schuiven. Niet moeilijk dus, maar let wel goed op bij het garen. Het korstje moet mooi goudbruin worden terwijl de rest van de gratin smeuïg blijft. Houd de temperatuur dus goed in het oog. Als je het korstje snel wilt gratineren, kan je wat paneermeel over je gerecht strooien.

Andere Solo-leden over dit artikel (0)