Artikel **** (1 stem)

Een nieuwe aanwinst voor mijn lijstje met favo keukenmachines!

‘Hé Ginger, wil jij graag de foodprocessor van KitchenAid eens testen?’ Mijn antwoord: ja, natuurlijk, graag zelfs! Mijn innerlijke antwoord: Helll yessssss (inclusief vreugdedansje).

Kitchenaid ascookedbyginger img 1 articleIk ben helemaal zot van blenders & foodprocessors. Ik gooi er graag van alles in en laat me dan verrassen door het resultaat. Zeker bij smoothies. Valt soms tegen, maar vaak is het echt lekker. Met deze mooie foodprocessor kan je al een stapje verder gaan. Noten, parmezaan of ander hardere ingrediënten in no-time in fijne korrels mixen? Het is zo gepiept met deze KitchenAid. Een aantal keer pulseren en de klus is geklaard.

Ik vind het ook leuk dat het een wit exemplaar is. Ik hou van frisse kleurtjes en het oog wilt ook wat, natuurlijk. Twee vliegen in één klap.

Ik ben fan! Natuurlijk wil ik jullie ook fan maken en toon ik jullie twee toffe receptjes die je in een handomdraai kan maken met deze foodprocessor.

1. Walnotenpesto

Met pesto doe je nooit iets mis. Je kan het als hapje serveren met lekkere broodstokjes bij, je kan het tussen je croque, panini of boterham smeren of je draait hem lekker onder je pasta. Helemaal geweldig!

Kitchenaid ascookedbyginger walnotenpesto

Wat heb je nodig? 
100 g walnoten, 2 tenen look, 40 g verse basilicum, 130 g parmezaan, sap van 1 citroen, 150 ml olijfolie, peper en zout

Hoe maak je het?
Geen zin om de parmezaan met de hand te raspen (want au, na een paar minuten begint dat al pijn te doen). Geen probleem voor de foodprocessor. Snijd de parmezaan in grote stukken, doe hem erin en pulseer een paar keer. Doe de parmezaankorrels in een kommetje. Doe nu de walnoten in de processor en maal ze tot fijne korrels. Pel de look en voeg deze toe. Mix opnieuw. Voeg het citroensap toe, samen met de olijfolie en de basilicum. Blend tot een mooi geheel en voeg de parmezaan toe. Nu wordt het een mooie, dikke substantie. Kruid af met peper en zout. Smullen maar!

Kitchenaid ascookedbyginger walnotenpesto 2

2. Chipotle hummus

Nomnom! De heerlijke gerookte smaak van chipotle geeft deze hummus meteen een hele andere toets dan we gewoon zijn. Voor wie niet weet wat chipotle is: het is een gerookte jalapeñopeper. Heel specifiek van smaak, dus je moet er fan van zijn.

Kitchenaid ascookedbyginger hummus 1

Wat heb je nodig? 
1 blik kikkererwten + sap, 1 teen look, 1 el tahin, 2 chipotle pepers, paprikapoeder, peper, zout, olijfolie

Hoe maak je het?
Giet de kikkererwten in een zeefje en vang het vocht op. Doe ze in de foodprocessor en voeg de tahin, teen look, peper, zout, paprikapoeder en chipotle toe. Mix al even. Voeg nu een flinke scheut van het kikkererwtensap toe en een klein beetje olijfolie. Mix mix mix! Als het nog te dik is, voeg je wat extra sap of olijfolie toe.

Haal de komkommer-, wortel- en breadsticks maar boven. Dip it real good!

Kitchenaid ascookedbyginger hummus 2

Mijn besluit?

De foodprocessor van KitchenAid is een aanrader! Je kan er zo goed als alles in fijnmalen en het gaat ook nog eens heel snel. En alles is even mooi geblend: er blijven niet enkele dikke stukken over die maar niet tot het mesje geraken of waarvan je je hele machine door elkaar begint te schudden om toch maar dat ene stukje tot bij het mesje te krijgen. De machine doet wat hij moet doen én hij doet het snel. Deze schuift tot bovenaan mijn lijstje van favoriete keukenmachines. Top!

Smakelijke groetjes,
Laurence

Andere Solo-leden over dit artikel (0)