Artikel (0 stemmen)
Durf te experimenteren met vlees en vis
Vlees en vis voor het eerst in één gerecht combineren vraagt een beetje lef. Maar eens je het geprobeerd en geproefd hebt, ben je gegarandeerd verkocht! Bovendien zijn we er van overtuigd dat je — misschien zonder het te beseffen — al hebt genoten van een authentiek Surf & Turfgerecht. Spaanse paella met kip en schaaldieren of een lekkere moot kabeljauw omwikkeld met een sneetje knapperig spek… klassieke combinaties die hun sporen in onze keuken al meer dan verdiend hebben!
Zin om te experimenteren?
Jeroen De Pauw helpt je alvast op weg in 3 originele videorecepten met Solo.
- Zeeduivel met bacon op pittige tomaten-pastasalade
- Open ravioli met kip, shiitake en gebakken gamba’s
- Pittige risotto met inktvis en gerookt spek
15 knappe Surf & Turfcombo’s uit het Solo Open Kitchen-archief
- Geconfijte eend met dorade en groene aspergepuntjes
- Mosselstoofpotje met chorizo en specerijen
- Gestoofde calamari met verse kruiden, tomaat en hamkrokantjes
- Saltimboca van tonijn met salie, buffelmozzarella en serranoham
- Zalm met spek in papillot
- Geroosterde lijnbaars met bittere kruiden, pancetta en gekonfijte paprika
- Gebakken Sint-Jakobsvrucht, met een compote van venkel en een krokantje van Pancetta
- Risotto met scampi’s en parelhoen
- Paella met saffraan
- Scampi’s en kippenblokjes geflambeerd met Pernod en saffraansaus
- Taartje met aubergine en pastrami van tonijn met gegrilde courgette en chorizo-olie
- Fideuà
- Risotto met kalkoen, mosselen en pesto van gedroogde tomaat
- Manhattan clam chowder
- Carpaccio van kabeljauw met gebakken witloof en spekjes, grijze garnalen