Artikel ***** (1 stem)

Desserts maken

In deze snel evoluerende wereld kan het leven behoorlijk jachtig zijn. Reden genoeg dus om af en toe wat plezier in je leven te brengen. Dan kan door af en toe zelf lekkere desserts te maken. Desserts zijn zo verweven met onze cultuur dat ze zelfs een aparte groep vormen in onze voedselpiramide. En hoewel meer en meer mensen op hun lijn letten, zien we desserts niet verdwijnen.

Desserts maken, en vooral ze opeten, is iets dat we allemaal wel eens graag doen. Maar vaak ontbreekt ons de tijd of moeten we noodgedwongen kiezen voor eenvoudige desserts. Daarom geven we je alvast enkele basistips. Zo wordt het bereiden van desserts gemakkelijker en minder tijdrovend.

Desserts maken: do's en don'ts

  1. Koop zo veel mogelijk bereide ingrediënten: bakmixen, chocoladepastilles, vers of bevroren gemengd fruit, kant-en-klare slagroom, enz. Hiermee bespaar je heel wat tijd.
  2. De meeste dessert recepten vertrekken allemaal van dezelfde basisingrediënten. Zorg er dus voor dat je die altijd in huis hebt. Koop daarom de volgende ingrediënten 'in het groot': margarine, nootmuskaat, kaneel, suiker, bloem, chocolade, enz. Zo ben je altijd klaar om een lekker dessert te bakken.
  3. Dé belangrijkste bakregel: verwarm je oven goed voor! Doorgaans duurt het 10 tot 30 minuten vooraleer je oven heet genoeg is, dus stel de temperatuur in voor je aan de bereiding van je dessert begint.
  4. Gebruik de onderste rooster in je oven! Daar krijgt je dessert de meeste directe warmte.
  5. Ga je cupcakes maken of koekjes bakken? Om te vermijden dat ze hun versheid verliezen, kan je ze het best bewaren in een goed afgesloten doos.
  6. Heel wat bakrecepten bevatten fruit. Zorg er voor dat je het altijd in huis hebt, vers of diepgevroren. Het bespaart je een extra tocht naar de winkel. Bovendien kan je diepgevroren fruit lang bewaren. Dus ook dit koop je best in een grote verpakking. Ga je bijvoorbeeld wafels of pannenkoeken bakken? Ook deze desserts krijgen iets extra's wanneer je ze met fruit serveert.
  7. Hou je er niet van lang in de keuken te staan? Of ben je gewoon fan van eenvoudige desserts? Geen nood: op Solo Open Kitchen vind je ook heel wat snelle desserts. Deze dessert recepten zijn perfect voor wie minder ervaring heeft met bakken. Maar ook wie graag improviseert door er zijn eigen toppings aan toe te voegen zal er veel bakplezier aan beleven.
  8. De meeste kinderen zijn dol op desserts maken. Laat hen helpen in de keuken: ingrediënten mengen, beslag kloppen, cakes versieren, enz. Het is een leuke activiteit voor het hele gezin en je bespaart er bovendien heel wat tijd en moeite mee.
  9. Alles begint met een goed recept. Want of het nu gaat om taarten bakken, koekjes maken of cake bakken: met een goed dessert recept heb je de grootste kans op een heerlijk eindresultaat. Neem dus je tijd om een goed recept te vinden. Veel dessert recepten op solo.be bevatten beoordelingen of commentaren van mensen die het recept al hebben uitgeprobeerd. Altijd interessant om extra tips te ontdekken.

Andere Solo-leden over dit artikel (0)