Artikel ***** (2 stemmen)

De mooiste momenten bak je zelf

Bakken voor je vrienden en familie is het leukste dat er is. Al die mooie momenten samen worden nóg intenser met zelfgemaakt gebak. Solo inspireert je met ideetjes om er makkelijk een persoonlijke toets aan te geven…

Elk mooi moment kan dé perfecte aanleiding zijn om taart, koekjes of ander heerlijk gebak te maken met Solo Patisserie. En het moment sûprème waarop je dan je gebak op tafel zet of wegschenkt is altijd een beetje magisch - voor je gezin, je vrienden, je collega’s en uiteraard… voor jezelf! Bij Solo Open Kitchen zijn we ervan overtuigd dat lekker bakken voor iemand die je graag hebt niet moeilijk hoeft te zijn. Wil je écht indruk maken? Hou het simpel en gebruik een paar slimme truukjes om je zelfgemaakte gebak een persoonlijke toets te geven…

Het goede materiaal is het halve werk

Voor iemand bakken hoeft niet moeilijk te zijn. Wil je écht indruk maken? Hou het simpel en gebruik een paar slimme truukjes.

Er is altijd wel een goede reden te bedenken om zelf aan het bakken te slaan:  Pasen, een verjaardag, een welgemeend bedankje of gewoon omdat de zon schijnt. Nóg leuker wordt het als je je gebak een originele finishing touch geeft. Eens je het juiste materiaal in huis hebt, is het makkelijker dan je zou denken… 

Gesmolten chocolade
Laat stukjes chocolade — puur, melk of wit — samen met een eetlepel melk smelten in de microgolfoven. Roer dit tot een glad sausje en giet het in een spuitzak met fijn mondje (of een diepvrieszakje waarvan je een klein puntje afknipt).  Teken en schrijf hiermee op je taart of cake.

Tip: oefen eerst op een kunststof snijplank, zodat je de chocolade kan recupereren. 

 Pannenkoeken_small

Poedersuiker
Poedersuiker geeft je het mooiste resultaat als je werkt met een sjabloon. Die vind je in de betere bakshop, maar kan je evengoed zelf maken. Zoek een eenvoudige zwart/wit-tekening of tik een tekst op je pc. Druk ze af en snijd ze uit met een cuttermesje. Leg het sjabloon op het taartvlak en bestuif het met poedersuiker. Neem het sjabloon weg… et voilà! 

Tip: vermijd te fijne details voor het beste resultaat.

Chocoladetaart_small

Glazuur
Glazuur ken je wellicht als dat dunne suikerlaagje op je taart of cake. Maar deze mix van water en poedersuiker kan je ook gebruiken om een boodschap op je zelfgemaakt gebak te schrijven. Doe het glazuur in een decoratiespuitje of een spuitzak met fijn mondje en laat je fantasie de vrije loop. 

Tip: Gekleurd glazuur? Gebruik dan bijvoorbeeld kersen- of sinaasappelsap in plaats van water.

Glazuur

Rolfondant
Van deze kleurrijke suikerpasta kan je makkelijk letters ‘boetseren’. Je kan de fondant ook, zoals de naam al verraadt, uitrollen en er met een scherp mesje letters uitsnijden. Die kleef je met een beetje losgeklopt ei bovenop je gebak. Die kan je dan eventueel nog extra versieren met grappige figuurtjes gemaakt van hetzelfde materiaal.

Tip: Je kan ook een beetje glazuur maken van poedersuiker en water om je letters mee vast te kleven.

Cupcakes_small

Koekjes en snoepjes
Natuurlijk mag je ook je fantasie de vrije loop laten! Wat dacht je van een lekkere chocoladetaart met een lieve boodschap in letterkoekjes? Of een ‘gewone’ cake die plots heel feestelijk wordt wanneer je er de naam van je kleine kapoen in Smarties opzet? In de koekjes- en snoepjesrekken van je supermarkt vind je zeker genoeg lekkere inspiratie!

Tip: Als je gekleurde snoepjes gebruikt, bewaar je afgewerkte gebak dan best goed koel, zodat de kleuren niet uitlopen.

snoepjes

Voel je het al kriebelen om deze decoratietechnieken uit te proberen? Hier zijn 4 makkelijke bakrecepten waarop het je zeker lukt!

4 x heerlijk gebak met een persoonlijke toets

Cake

****
65 min

Deze overheerlijke cake lukt altijd én is snel klaar. Ideaal om te pimpen met een hartverwarmende boodschap in poedersuiker dus!

Pannenkoeken à la grand-mère

****
30 min

Iederéén is dol op pannenkoeken met chocoladesaus (wij lusten er liefst een bolletje vanille-ijs bij!). Feest wordt het pas helemaal als je de chocolade laat ‘spreken’, zoals hier…

Citroencupcakes

****
50 min

Schattig hé, deze cupcakes? Met een decoratie van citroencrème, rolfondant én een boodschap in glazuur maak je er een heerlijk en 100% persoonlijk geschenkje van.

Lekker luchtige chocoladetaart

****
60 min

Chocoladetaart, moeilijk? Niet als je dit heerlijke recept volgt. En als je ze afwerkt met een leuke boodschap in poedersuiker, scoor je dubbel!

Zin om iemand te verrassen met zelfgebakken lekkers? Laat je inspireren door nog veel meer makkelijke bakrecepten!

Andere Solo-leden over dit artikel (0)