Artikel ***** (2 stemmen)
De heerlijkste Marokkaanse recepten
Op het eerste gezicht lijkt de Noord-Afrikaanse keuken wellicht een illustere onbekende. Maar eens ze haar geheimen prijsgeeft, opent zich een boeiende wereld vol exotische kleuren, smaken en aroma’s. We selecteerden voor jou de heerlijkste Maghrebgerechten uit het Solo Open Kitchen-archief.
Voorgerechten en bijgerechten
- Knapperig Marokkaans taartje met amandelen en kaneel
- Mediterrane bouillon met couscous
- Salade van bloemkool met tomaat en koriander
- Falafel kikkererwtballetjes
Hoofdgerechten
- Rundbrochette met couscoussalade
- Zevengroentencouscous
- B'stilla (taart van filodeeg met duif en eieren)
- Couscous van lamsspiesjes met pruimen
- Tajine van lamsvlees en pittige couscous
- Tajine van kip met pruimen van Fes
- Tajine van lamsschenkel met gedroogde pruimen, amandelen en sesamzaad
- Tajine met kip, ingemaakte citroen en olijven
- Djaj m'qualli (tajine van kip met citroen en olijven)