Artikel (0 stemmen)

De beste tips om brood te gebruiken in je dagelijkse keuken

  • Met een broodmachine in huis wordt brood bakken een fluitje van een cent. Bloem, water, zout, droge gist en wat Solo Vloeibaar … meer heb je niet nodig. De exacte hoeveelheden kunnen lichtjes variëren naargelang het model.

  • Met brood kan je naar hartelust variëren. Een "gewoon" brood geef je een heerlijke culinaire toets als je er pompoenpitten, een gehakte notenmix of Italiaanse kruiden aan toevoegt. Lekker experimenteren is toegelaten!

  • Zot van zoete broodjes zoals brioche, krenten- of chocoladebrood? Ook dat kan makkelijk in de broodmachine. Meestal gebruikt men hier melk in plaats van water als vocht. De garnituur - chocoladepellets, rozijntjes of geconfijt fruit bijvoorbeeld - voeg je toe na de eerste kneedtijd.

  • Je kan alle broodmachines zo instellen dat het bakprogramma ´s nachts start. Zo heb je kraakvers brood tegen de ochtend. En geeft toe: wat is er zaliger dan de geur van versgebakken brood bij het ontbijt?

  • Zelfgebakken brood uit de broodmachine blijft langer vers dan brood dat je bij de bakker of in de supermarkt koopt. Zeker als je het bewaart in een goed afgesloten broodtrommel of een papieren zak.

  • Heb je restjes liggen van zelfgebakken brood? Vooral niet weggooien! Gebruik de ontkorste boterhammen om er broodcroûtons van de maken. Krokant gebakken in Solo zijn ze onweerstaanbaar lekker. Maar ook verwerkt in wentelteefjes of een zuiderse salade krijgt oud brood een mooi tweede leven.

  • Brood dat je zelf bakt is altijd vers en smaakt heerlijk. Zo kan je je deeg bijvoorbeeld bereiden met Solo Light en minder zout. Ben je diabeticus of moet je op je bloeddruk letten? Bij zelfgebakken brood zorg je er zelf voor dat er geen korreltje suiker of zout in zit.

  • Door zelf je brood te bakken bespaar je flink wat op je huishoudbudget. Zelfs als je het verbruik van de machine erin verrekent.

Andere Solo-leden over dit artikel (0)