Artikel ***** (2 stemmen)

De 12 strafste ei-feiten

Eitjes zijn niet meer weg te denken uit onze dagelijkse keuken. Ze zorgen voor smaak, luchtigheid en binding in onze favoriete gerechten. Wij zetten 12 interessante ei-feitjes op een rij die je waarschijnlijk nog niet wist…

Eieren zijn zo alledaags en toch zo veelzijdig, dat je er telkens nieuwe dingen over ontdekt. Jij dacht al alles over eieren te weten? Ontdek hieronder onze 12 straffe eiweetjes en verras jezelf…

 1. In de supermarkt vind je eieren meestal buiten het koelvak. Toch zet je ze thuis beter in de koelkast als je ze lang wilt bewaren. Zo voorkom je dat er zich bacteriën vormen door eventuele temperatuurverschillen in huis.

 2. Eiwit laat zich je tot steviger sneeuw kloppen als je halverwege een theelepeltje kristalsuiker toevoegt.

 3. Dooiers van eiwit scheiden met behulp van een lege petfles? Dat doe je zo…

 4. Een omelet bak je perfect ‘baveuse’ (lichtbruin aan de buitenkant, smeuïg binnenin) door hem na twee minuutjes bakken dicht te klappen. Draai hem om en laat hem nog een minuut verder bakken. Voilà!

 5. De code die je meestal op eieren terugvindt bestaat uit 7 of meer cijfers en letters. Het eerste cijfer (van 0 tot 3) duidt aan in welk leefsysteem de kippen gekweekt worden (0 = bio-eieren, 1 = kippen met vrije uitloop, 2 = scharrelkippen, 3 = kippen in een legbatterij). De lettercode geeft het land van herkomst aan. De cijfers erna verwijzen naar de producent. Vb. 0-BE702103

 6. Zelf lekkere mayonaise maken? Laat je eieren eerst op kamertemperatuur komen voor je ze gebruikt. Zo maak je minder kans dat je mayonaise schift.

 7. Zo zie je in één oogopslag het verschil tussen een kakelvers, een minder vers en een bedorven ei.

  FB_eitest_nl
 8. Wil je je kinderen verbazen met hardgekookte paaseitjes die helemaal geel zijn binnenin? Gebruik dit simpele truukje!

 9. Bewaar je eieren nooit te kort bij sterk geurende producten in je koelkast (vis of kaas,bijvoorbeeld). Omdat de schaal poreus is, kan het ei makkelijk de smaak van zijn buur opnemen…

 10. Oeps, tijdens het koken eidooier op je favoriete hemd gemorst? Spoel de vlek direct uit met koud water en strooi er wat zout over. Dan even borstelen en opnieuw uitspoelen met koud water. Gebruik geen warm water, want dat doet het ei stollen!

 11. We doen het allemaal zó vaak, en nog vergeten we het makkelijk. Daarom: zachte eitjes zet je op in koud water en laat je 3 à 4 minuutjes koken. Liever hardgekookt? Laat ze dan 6 à 8 minuten doorkoken.

 12. Gooi lege eierschalen niet zomaar weg. Verkruimel ze en strooi ze in de lente tussen je jonge plantjes en kruiden. Een natuurlijk én bijzonder effectief middel om slakken weg te houden.

Stak je er wat van op? 
Ga dan nu aan de slag met onze recepten en geniet van de lekkerste eiergerechten.

Andere Solo-leden over dit artikel (5)

Gepost door dominique_1 op 08 maart 2016 om 16u02

Eierschalen zijn ook ideaal om de aanslag in een koffiethermos te verwijderen. Die schalen kapot wrijven tussen je handen, in de thermos doen met een bodempje warm water en schudden maar. Nadien grondig aanspoelen.

Gepost door Iquest op 31 maart 2018 om 00u56

Top ga ik morgen dadelijk testen en laat dan weten of gelukt is... Daar inderdaad na tijd anders koffiegruis in je tas zit.

Laad meer reacties