Artikel (0 stemmen)

Daar is de oogst, daar is de herfst!

Daar is de oogst, daar is de herfst!
empty pixel 2
Elien's Cuisine

Elien's Cuisine

instagram other
108 Recepten
55 Volgers

September en oktober zijn de oogstmaanden bij uitstek. En waar in België leeft dit meer dan in Haspengouw, de grootste fruitstreek van West-Europa? Volgens velen een magisch plekje met wondermooie bloesems in de lente en prachtig rijp fruit aan het einde van de zomer…
Ook dit jaar worden er weer massaal appelen, peren en druiven geplukt. Klaar om er onze tanden in te zetten én om ermee aan het bakken te slaan. Want zeg nu zelf, zo'n zelfgebakken appelcake, daar smelt je toch voor? Zeker nu de dagen korter worden en het frisser wordt buiten.

Het oogstseizoen luidt zachtjesaan de herfst in. Zomerse salades maken plaats voor ‘comfy’ stoofpotjes. En omdat het ultieme geheim van een heerlijke stoofpot nu eenmaal tijd is, is het een ideaal gerecht om op een zondagnamiddag klaar te maken voor de dag(en) erna. Zo hoef je in begin van de week amper een kookpot aan te raken. Makkelijk toch? 

Runderstoofpotje met puree van pastinaak en peer

****
90 min

Ken jij het ultieme geheim van een fantastisch stoofpotje? Heel simpel: lang en traag garen… én een nachtje laten rusten. Dit stoofpotje is verwant aan ons Vlaamse stoofvlees en Hongaarse goulash. Maar dankzij de puree van peer en de pastinaak toch nét ietsje anders. Ideaal om op een kille zondagnamiddag klaar te maken en door de week snel even op te warmen. Supermakkelijk én overheerlijk!

Stoofpotje met kip, pruim en wortel

*****
50 min

Dat pompelmoes & avocado of appel & venkel “match mades in heaven zijn” weten we allemaal, maar ook de combinatie van wortelen en pruimen is overheerlijk. Het volgende gerechtje is om “duimen en vingers af te likken uit” en vooral simpel en weinig werk nl. een tajine met kip, wortel en pruim.

Andere Solo-leden over dit artikel (0)

Toon alle Meer artikels van onze bloggers