Workshop (0 stemmen)

Crumble met peer en rozijnen

met een makkelijk, interactief videorecept

In deze workshop ontdek je

  • waarom crumble hét gemakkelijkste gebak is
  • de beste manier om crumbledeeg te kneden
  • welk fruit het lekkerst is in een home-made crumble
  • hoe crumble ook perfect bij je ontbijt past.

De hemelse combinatie van rijpe peren, honing en rum-rozijntjes in deze crumble is werkelijk onweerstaanbaar. Gewoon alle ingrediënten mengen, crumblelaagje erover en een halfuurtje bakken. Proeven is geloven...

Start de workshop

Recept crumble met peer en rozijnen

Wims baktips voor crumble

Veel gestelde vragen over Crumble bakken

Mag ik Solo gebruiken die uit de koelkast komt?

Dat mag. En dat is zelfs het handigst. Crumble is makkelijker te maken als je de koude Solo in blokjes snijdt en met je vingertoppen door de bloem en de suiker mengt. 

Hoelang moet ik de crumble mengen?

In ieder geval niet te lang. Hoe langer je het deeg gaat mengen, hoe meer je een samenhangend deeg zal bekomen. En dat is niet de bedoeling. Zorg er steeds voor dat je een loskruimelige massa krijgt. Ongebakken crumbledeeg heeft een beetje de structuur van los broodkruim. 

Kan ik de crumble - zonder het fruit - al vooraf afbakken om die nadien over het fruit te strooien?

Dat is mogelijk. Door de crumble al eerder af te bakken en daarna de gebakken crumble over het fruit te strooien krijg je bovendien een luchtige en krokante crumble. Sommige chef-koks doen het altijd zo. 

Welk fruit kan ik gebruiken voor een crumble?

Zowat alle fruit kan in een crumble. Vers seizoensfruit is altijd lekker want dan is het fruit op zijn best. Maar ook ingeblikt fruit, diepvriesfruit of compôtes werken prima. Vroege rabarber, aardbei, zomerse bessen, pruimen, abrikozen, vijgen, appels, peren, mango of ananas: gelijk welk fruit je toevallig in huis hebt, het is allemaal geschikt voor een crumble. Kies gewoon je eigen lievelingsfruit en ga aan de slag. 

Hoe kan ik restjes van ongebakken crumble bewaren?

Restjes van ongebakken crumble kan je makkelijk een week bewaren in de koelkast. Maar je kan de kruimels ook invriezen en die later bevroren over het fruit strooien om daarna af te bakken. 

 

Andere Solo-leden over dit artikel (0)