Artikel ***** (1 stem)

Bosbessenbakfeest!

Fats Domino had waarschijnlijk al een handjevol bosbessen op toen hij zong “I found my thrill, on Blueberry Hill”. Maar er is wel iets van: ga je aan het bakken met bosbessen, dan is de sensatie in de keuken niet ver te zoeken! Deze vitaminebommetjes boordevol antioxidanten worden niet alleen bejubeld als ‘superfood’ ... Wij vinden ze vooral lekker zoet én knapperig.

Zo bewaar je bosbessen het best

Ben je gek op bosbessen, dan vind je die vanaf juli in de winkel tot het einde van de zomer. Let erop dat ze stevig zijn, ongeveer even groot, (uiteraard!) blauw met een witte of zilverachtige schijn en zonder steeltjes en blaadjes. Overrijpe vruchten of gekneusde bessen zijn slap en waterachtig. 

Bewaar de bessen gewoon in de koelkast. Spreid ze uit op een bord, zodat ze ruimte hebben en er geen schimmel of zachte plekjes kunnen ontstaan. Hou ze niet langer dan vijf dagen bij. Kan je niet meer weerstaan aan dit heerlijke zomerfruit, spoel ze dan net voor gebruik even af onder koud water. Laat uitlekken en dep droog.

TIP: Blauwe bessen zijn ook ideaal om in te vriezen. (Je vindt ze trouwens ook in diepvriesverpakking in de winkel.) Zorg er gewoon voor dat de bosbessen goed droog zijn voor het invriezen. Laat ze eerst hard worden, uitgespreid op eenbord. Daarna kan je ze in een diepvrieszakje gieten.

Over bessen en vlekken …

Kwam jij terecht in een bosbessengevecht of heb je dat stuk bosbessentaart net iets te gretig verorberd? Wij verwijderen je bosbesvlekken met de wonderlijke tip van tante Bessy. Laat je vlek op textiel gewoon weken in karnemelk of citroensap. Spoel de vlek vervolgens uit: eerst met koud water, daarna met warm water.  Wie zei hier iets over vlekken?

Zeg ‘ja’ tegen bessen in je beslag

Blauwe bosbessen zijn dankbare vruchten om mee aan de slag te gaan in de keuken. Ze zijn niet alleen ontzettend lekker, zoet en knapperig, maar ook een streling voor het oog. Gebruik je ze nu als topping boven op je taart of gewoon door je beslag … Het resultaat van je bakkunsten ziet er ongetwijfeld kleurrijk én niet te versmaden uit. Bekijk snel welke bakrecepten we voor jou in petto hebben!

Ben jij uit op meer zomerfruit in je bakrecepten? Zoet lekkers vind je in deze receptcollectie.

Andere Solo-leden over dit artikel (0)