Artikel ***** (1 stem)

Bakken met de oogst van de dag

Het appel- en perenseizoen is volop bezig! Nu ze op hun allerbest zijn, is niets zo smakelijk als je tanden in een kraakverse appel zetten. Maar geef toe: ze omtoveren tot een heerlijk gebakje, daar kunnen we toch ook niet aan weerstaan? Met herfstfruit kan je zóveel kanten op: appelflappen, een plaattaartje met peer en honing, of een heerlijke cake,… alles kan! Ik toon je hoe je heerlijk ouderwetse appeltaart maakt, die je huis ongelooflijk lekker doet ruiken. En we halen het wafelijzer nog eens boven: met appel, peer en kaneel bakken we snel en makkelijk wafeltjes waar niemand ‘nee’ tegen zegt. Hou je keukenraam toe, want voor je het weet staat de hele buurt voor je deur …

Oma’s appeltaart

****
60 min

Bestaat er iets beter dan een ouderwetse appeltaart zoals je oma hem vroeger bakte? De gezellige geur van kaneel die elke kamer in je huis binnendringt… zo zalig! Wedden dat je niet kan wachten tot de taart ein-de-lijk voldoende afgekoeld is om van te smullen? Geniet ervan!

Wafeltjes met appel en peer

***
30 min

Wafels… zijn we er niet allemaal dol op? Het leuke is: ze zijn zó gemakkelijk te maken. Met een mengkom, een garde en een wafelijzer ben je al halfweg. Deze wafeltjes met appel en kaneel en met peer en kardemom zijn de ultieme herfstlekkernij. Daar kan je gegarandeerd niet vanaf blijven!

Op zoek naar nog meer bakinspiratie? Ontdek onze lekkerste bakrecepten
Andere Solo-leden over dit artikel (0)