Artikel ***** (1 stem)

Bak in 1-2-3 met je keukenrobot

Bak in 1-2-3 met je keukenrobot
Elien's Cuisine

Elien's Cuisine

instagram other
108 Recepten
55 Volgers

Een échte eyecatcher, kwaliteitsvol en onmisbaar voor elke keukenprins(es). Dat is, in het kort samengevat, de KitchenAid-mixer.

Zes jaar heb ik hem ondertussen en ik zou hem niet meer kunnen missen. Dankzij deze machine wordt bakken een kinderspel. Hij klopt, mixt en mengt probleemloos en krachtig.

Het enige wat je zelf hoeft te doen is ingrediënten toevoegen. Je beslag en deeg is veel beter gemengd en stukken luchtiger opgeklopt dan met een gewone handmixer. Bovendien heb je steeds je handen vrij om intussen andere dingen te doen.

Wil je nóg meer uit deze supermachine halen? Schaf je dan zeker de handige opzetstukken aan. Ikzelf gebruik het opzetstuk om pasta te maken heel vaak. Je hoeft zo goed als niks met de hand te doen, dus makkelijker dan dit kan zelf pasta maken echt niet zijn.

Deze 3 heerlijke bakrecepten tover ik regelmatig uit de oven. En dat gaat meestal zonder veel moeite, dankzij m’n trouwe KitchenAid-mixer. Probeer ze zeker ook eens deze kerstvakantie!

Linzer koekjes met bananenconfituur

*****
170 min

Een lekkere boterachtige cake met de crunchy toets van de pecannoten, een lichte toets van bourbon en dan die goddelijke topping van roomkaas en stroop. Heaven is echt a place on earth. Van deze cake word ik echt gelukkig. Door de eenvoud van de bereiding, de yummieness die er vanaf spat en het fotogenieke karakter van deze baktopper. Komt deze cake dit weekend ook bij jou uit de oven poppen?

Bananencakejes met Dulce de Leche

210 min

Ik hou van gezond eten en sporten. Maar o wee als iemand mij m’n zoetigheden probeert af te pakken!  Wat dat betreft is mijn leuze ‘als je zondigt, zondig dan goed’! Sla gewoon zelf aan het bakken en maak deze ‘veel te lekkere’ bananencakejes met Dulce De Leche.
 

Cake met pecannoten, bourbon en siroop topping

80 min

Ik blijf de traditie voortzetten om iets zelfgemaakts als cadeau te geven tijdens de feesten… Altijd een schot in de roos! Deze schattige linzerkoekjes worden een onderdeel van mijn kerstcadeautje: twee laagjes koek waarin ook een deel amandelmeel is verwerkt met daartussen lekker smeuïge confituur. Superlekker en hé-lé-maal in kerstsfeer!

Andere Solo-leden over dit artikel (0)

Toon alle Meer artikels van onze bloggers