Artikel (0 stemmen)

Aardappelpuree

Aardappelpuree is een gerecht dat ons aan onze kindertijd doet denken. Het past uitstekend bij gestoofd rood vlees, kip of gebakken vis. De echte uitdaging zit echter in de textuur. Puree moet er namelijk zowel smeuïg als appetijtelijk uitzien.

Een eenvoudig en tijdloos recept

Een goede puree maak je met Manon of Bintjes. Die aardappelsoorten zijn bloemig en vallen uiteen bij het koken, waardoor je er gemakkelijker puree van kunt maken. Als je geen pureezeef hebt, kan je dat ook gewoon met een vork doen. Het geheim van een heerlijke, zelfgemaakte aardappelpuree, zit in de boter en de melk. Zorg dat je boter goed koud is en je melk warm. Voeg ze daarna beetje bij beetje toe en meng alles zeer krachtig met een houten spatel. Daarnaast kan je ook nog een paar lepels olijfolie en een beetje rozemarijn toevoegen. Uiteraard vereist je puree ook een snufje nootmuskaat. Als je je puree in de oven wilt bereiden, kan je de puree zelf best al op voorhand maken. Vergeet in dat geval niet om eigeel en geklopt eiwit aan je bereiding toe te voegen voor je de puree in de oven schuift. Echte fijnproevers kunnen voor gegratineerde puree gaan. In dat geval moet je de puree met een flinke portie geraspte gruyère bestrooien. De kaas verandert in de oven namelijk in een heerlijk goudkleurig korstje. Een lepel room maakt jouw gegratineerde puree overigens nóg lekkerder.

Andere Solo-leden over dit artikel (0)