Artikel ***** (1 stem)

Aardappelgratin

Gratin is per definitie een gerecht dat je in de oven zet om het typische goudkleurige korstje van ovengerechten te krijgen. Gratinrecepten zijn erg uiteenlopend en verschillen van streek tot streek. Aarzel niet om een persoonlijke toets aan dit gerecht te geven. Alleen zo krijgt jouw zachte, krokante aardappelgratin net dat beetje meer.

Een makkelijk te bereiden klassieker

Aardappelgratin is het ideale gerecht voor een avond waarop niets verkeerd mag gaan. De recepten voor aardappelgratin zijn klassiekers voor een diner met vrienden of een traditionele gezinsmaaltijd. Om echt een smaakvol gerecht te krijgen, moet je op het soort aardappelen en de bereidingswijze letten. In dit geval zijn vrij vastkokende aardappelen het meest geschikt. Hoe zacht ze zijn, mag je zelf kiezen. Vrij vastkokende aardappelen kunnen goed tegen koken en vallen niet snel uiteen. De Monalisa, Samba of Agata aardappel zal de aroma’s van de kruiden en specerijen die je toevoegt, goed absorberen. Een goed gegratineerd gerecht bevat een flinke dosis paneermeel of kaas en nootmuskaat. Je kunt ook altijd wat geraspte kaas toevoegen. Doe dat echter niet bij gratin dauphinois. Daar zal dat ingrediënt het traditionele recept vervormen. Om je gratin te voltooien, kan je afhankelijk van de beschikbaarheid in de winkel ook nog bieslook, tijm of laurier toevoegen.

Geef je reactieAndere Solo-leden over dit artikel (0)