Artikel (0 stemmen)

Aardappelen

De aardappel is een knol die oorspronkelijk uit de Andes komt. Europa heeft deze verrukkelijke groente pas in de 16e eeuw ontdekt. De aardappel werd echter pas echt populair door de begaafdheid van de heer Parmentier. Sindsdien is de aardappel het basisingrediënt van heel wat klassieke gerechten als raclette, de traditionele gratin en natuurlijk de niet te missen puree. Hoe aardappelen ook worden bereid, hun buitengewone smaak weet iedereen keer op keer te verleiden.

Voor elk recept een andere aardappel

Welke soort je moet gebruiken, hangt af van wat je wilt maken en hoe je het wilt maken. Voor salades kies je het best voor vastkokende aardappelen als de Amandine of de Annabelle. Bloemige aardappelen als de Manon koken snel en bevatten weinig water. Die aardappelen zijn het meest geschikt voor frietjes, soepen en puree. De vrij vastkokende Agata of Monalisa is dan weer iets zachter dan de echte vastkokende aardappel. Als je een gestoofd gerecht of een oventaart wilt maken, kies je dus het best voor deze aardappelen, die goed samengaan met andere ingrediënten. Aardappelgerechten in de oven worden nog verrukkelijker met een beetje mosterd. Ook met een beetje bieslookof rozemarijn kan je je gerecht heerlijk verfijnen. Aardappelen kan je in de vorm van chips ook perfect als aperitiefje eten. Serveer de chips samen met sap of limonade en je zal zowel jong als oud gelukkig maken.

Andere Solo-leden over dit artikel (0)