Artikel **** (2 stemmen)

Aan tafel voor een crêpetaculair dessert!

Pannenkoeken, flensjes of - als het sjiek mag zijn - crêpes… hoe je ze ook bakt, deze zoete lekkernijen blijven immens populair als dessert of vieruurtje. En iedereen heeft zo zijn favoriet: geserveerd met bruine suiker, confituur of ahornsiroop. Of als het ietsje meer mag zijn: met je favoriete roomijs… niet te versmaden!

Een flensje is geen pancake

De klassieke pannenkoek bak je bij voorkeur in een antikleefpan. Smelt een nootje Solo in de hete pan en bedek de hele bodem met een laagje beslag. En dan: gewoon bakken tot je deeg op is en smullen maar. De kleinere en dunnere variant noemen we flensjes. Daarvoor schep je met een kleine pollepel aparte pannenkoekjes in je hete pan. Omdraaien met een platte spaan en klaarl En wat dacht je van zo'n dikke maar luchtige Amerikaanse pancake? Die maak je door wat opgeklopt eiwit aan je beslag toe te voegen en te bakken zoals flensjes. Zalig lekker!

Klassiek duo: pannenkoeken met ijs!

Ga aan de slag met huisgemaakte vullingen van vanillecrème, chocola en gedroogd fruit. En als finishing touch pimp je je pannenkoek met heerlijk roomijs. Het resultaat is altijd zo spectaculair lekker, dat 'nee' zeggen tegen een tweede portie moeilijk wordt…

Op Solo Open Kitchen zijn we dol op pannenkoeken! Ontdek hoe je de perfecte zoete en hartige pannenkoek bakt  of laat je inspireren door de beste recepten 

Andere Solo-leden over dit artikel (0)