Artikel **** (3 stemmen)

5x verrassende bijgerechten voor bij de barbecue

Patatjes en pasta? Lekker, maar je verrast je gasten pas écht met mijn zalige couscous!

Het zonnetje schijnt, het is écht terrasjesweer. Het gekoelde flesje wijn gaat open en we genieten van het leven. Wat past daar beter bij dan het aansteken van je barbecue? Wat vlees of vis op het de grill gooien en samen genieten van lekker eten. Heerlijk, toch? Het moet alvast één van de favoriete bezigheden van de gemiddelde Belg zijn, aangezien de geur van een aangestoken barbecue al snel onze neuzen binnendringt bij de eerste zonnige dagen. Het kan dan ook zó onweerstaanbaar lekker en gezellig zijn! 
Een barbecue kan natuurlijk niet zonder enkele smakelijke bijgerechten. Meestal gaat het om een klassieke aardappel-, pasta- of rijstsalade. Maar je kan ze ook frisser en gevarieerder maken. Verras je gasten eens met deze heerlijke bijgerechten… 

Ga eens voor een originele aardappelsalade

Aardappelsalade met feta en rode kool

*****
30 min

De klassieke aardappelsalade met een twist, met knapperige rode kool en feta. Helemaal anders dan wat je gewoon bent, maar zeker zo lekker! 

Probeer deze kleurrijke bietensalade

Frisse bietensalade

*****
20 min

Een verfrissende salade met een heerlijke aardse smaak. Heerlijk kleurrijk om naar te kijken en perfect om te serveren bij een barbecue!

Heerlijk verfrissende couscous

Couscous met mango en noten

*****
20 min

Couscous is zo veelzijdig, je kan er enorm veel kanten mee uit. Frisse gerechtjes zoals deze heerlijke couscoussalade met mango en noten zijn perfect om je barbecue mee op te vrolijken!

Verras je gasten met bloemkool

Bloemkoolcouscous

*****
20 min

Is het nu couscous of bloemkool? Dit is de perfecte salade als je eens écht verrassend wilt uitpakken met een bijgerecht op je volgende grillparty. Succes gegarandeerd!

Deze rijstsalade is een originele topper

Rijstsalade met sinaasappel en amandelen

*****
25 min

Deze rijstsalade deluxe is verrukkelijk bij bij je favoriete stukje kip, steak of lamsvlees van de bbq. Maar serveer hem zeker ook eens bij gegrilde bij vis of schaaldieren van de plancha of de grill. Origineel!

Kan je nog wat extra inspiratie voor je volgende barbecue gebruiken? Dan moet je zeker onze speciale selectie zomerrecepten checken: gegarandeerd een succes op en naast je grill!

Andere Solo-leden over dit artikel (0)