Workshop **** (4 stemmen)

3x cake bakken

met makkelijke, interactieve videorecepten

 In deze workshop ontdek je

  • hoe je de makkelijkste quatre-quartcake bakt
  • dat je een basic cake kan pimpen in 1-2-3
  • hoe je eieren in cake perfect doseert
  • een toptip om cake te ontvormen

Zin om in je eigen keuken aan de slag te gaan met supermakkelijke quatre-quart, kruidige appelcake of kleurige cake pops? Dan heb je de juiste workshop gekozen. Kom binnen, samen met Wim bakken we de lekkerste cakes!

Start de workshop

Wims baktips voor cake

Veel gestelde vragen over cake bakken

Hoe weet ik zeker dat mijn cake makkelijk uit de bakvorm glijdt?

Je wil op zeker spelen, ook als je een cakevorm gebruikt met anti-aanbaklaag. Smeer een beetje Solo op de bodem en langs de wanden van je bakvorm. Leg er vervolgens een vel bakpapier in waarbij de papierranden een beetje boven het bakblik uitsteken. De Solo zal ervoor zorgen dat het bakpapier tegen de wand van het bakblik kleeft. Nu kan je het beslag in de vorm storten. Na het bakken grijp je het bakpapier vast en dan til je de cake zonder enig probleem uit het bakblik. 

Hoe kan ik mijn cake het best bewaren?

Bewaar de cake altijd in een afgesloten doos of trommel. Zelfs in de koelkast kan het gebak snel uitdrogen. Snij de cake nooit meteen in plakjes. 

Heb je een tip om mijn cake extra lekker te maken?

Je geheim wapen is echte vanille. Koop een vanillestokje en snijd deze peul overlangs in twee. Gebruik de punt van een aardappelmesje om de vanillezaadjes uit de twee halve peulen te schrapen. Meng de zwarte zaadjes onder het cakebeslag. Zo bak je een heerlijke cake met een onweerstaanbaar vanillearoma.

Kan ik mijn cake vullen met eender welk fruit?

Je kan fruitcake bakken naar hartenlust. Gebruik echter nooit fruit dat uitzonderlijk veel vocht bevat. Wim laat alvast zien hoe je een appelcake bakt, maar probeer het ook eens met goed uitgelekte stukjes ananas of een handvol bosbessen.

Kan ik van een restje cake nog een smakelijk dessert maken?

Probeer eens om een 'trifle' op de tafel te zetten. Snij de cake in hapklare blokjes en besprenkel ze met een scheutje sherry of vruchtensap. Snij vers fruit in stukjes, neem enkele glazen coupes en presenteer de stukjes cake en het fruit in laagjes. 

 

Andere Solo-leden over dit artikel (0)