Artikel **** (4 stemmen)

3 x kalkoen

Ah, bijna Kerstmis… het meest feeërieke feest van het jaar. Dat betekent: tijd maken voor gezellig samenzijn, tijd maken om de voetjes lekker onder tafel te schuiven en voor de kookliefhebbers onder ons: tijd maken om vrienden en familie te verwennen met onze favoriete feestklassiekers. 

Ga dit jaar eens lekker ‘vintage’ met je feestmenu: kies voor kalkoen met een twist!

En wie kerstklassieker zegt, zegt kalkoen. Traag in de oven gegaard met een heerlijke vulling, met aardappelkroketjes erbij en een kruidig sausje. Het doet ons spontaan watertanden… Maar Solo zou Solo niet zijn, als we jou niet zouden inspireren met 3 andere, originele manieren om kalkoen te serveren tijdens de feesten. 

Kalkoen, 3 x anders

Kan iedereen!

Feestelijke waterzooi van kalkoen

*****
40 min

Deze heerlijke waterzooi zet meteen de juiste toon op je feestdiner. Serveer je hem als voorgerecht? Of toch eerder als royaal hoofdgerecht? Kan allebei! Aan jou de keuze…

Net dat ietsje meer

Kerstkalkoenpakketjes met appel, veenbessen

****
80 min

Wil je graag scoren bij de jongste tafelgasten? Dan moet je zeker deze smaakvolle bladerdeeghapjes op het menu zetten. De appeltjes met veenbessen maken er iets extra feestelijks van!

Voor de durvers

Feestelijke vol au vent van kalkoen met wildballetjes, kastanjes, bospaddenstoelen en huisgemaakte kroketten

*****
45 min

Deze vol-au-vent is allesbehalve alledaags. Door de zelfgemaakte bladerdeeghapjes krijgt hij een verfijnde, gastronomische toets. En dan zwijgen we nog over de zalige zelfgemaakte kroketjes…

Toch nog op zoek naar een ander, heerlijk recept met kalkoen? Hier vind je nog tal van andere recepten om uit te proberen.

Andere Solo-leden over dit artikel (0)