Workshop *** (3 stemmen)

3 x brownies

met makkelijke, interactieve videorecepten

In deze workshop ontdek je

  • simpele manieren om creatief te zijn met brownies
  • hoe je een supertaart bakt van browniedeeg
  • alles over chocolade en… chocolade
  • welk bakblik het best is voor perfecte brownies.

Wil je de klassieke brownies in je eigen keuken klaarmaken, maar ook brownierepen met notenkaramel of een heuse brownietaart uitproberen? Dan heb je de juiste workshop gekozen. Kom binnen, samen met Wim bakken we de lekkerste brownies!

Start de workshop

Wims baktips voor brownies

Veel gestelde vragen over brownies

Waar komt de brownie vandaan?

Hoewel België het land van de chocolade is, is de brownie een Amerikaanse uitvinding. De allereerste versie werd op het einde van de 19de eeuw bedacht in het Palmer House Hotel in Chicago. Tot op de dag van vandaag kan je daar de Palmer House Brownie proeven. 

Welk bakblik gebruik ik het best?

Gebruik een bakblik met een ruime bodem. Het blik hoeft geen hoge opstaande rand te hebben, omdat het gebakje slechts enkele centimeters dik hoeft te zijn. 

Hoe groot is een perfecte brownie?

Brownies zijn kleine caloriebommen. Snij ze daarom niet in te grote porties. Een vierkantje van zo'n 5 bij 5 centimeter is op zich al een stevige snack. Je kan ze ook in kleinere vierkantjes snijden en ze als zoetigheid bij de koffie serveren, ter vervanging van bv. een klassieke chocoladepraline.

Kan een brownietaartje ook met frambozen of bessen uit de diepvries gemaakt worden?

Diepgevroren fruit kan bij het ontdooien flink wat vocht verliezen. Bessen uit de diepvries zijn erg fragiel en dus kies je best voor vers fruit om het brownietaartje af te werken. Verse rode vruchten zijn ideaal in combinatie met chocolade, maar je kan ook stukjes ananas of schijfjes rijpe mango gebruiken. 

Kan ik het recept van de klassieke brownie nog een persoonlijke toets geven?

Een brownie kan je ook gebruiken voor allerhande kleine smaakexperimenten. Je kan donkere of witte chocoladedruppels door het beslag mengen. Of waag je eens aan een snuifje gember- of chilipoeder. Volg gewoon je zin voor avontuur... 

 

Andere Solo-leden over dit artikel (0)