Risotto met kip en pesto

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Snij de kipfilet in brede repen, kruid met pezo en paprikapoeder.
  2. Haal de reepjes door de bloem en zet apart.
  3. Verwarm de kippenbouillon.
  4. Verhit 4 el olie in een pan en bak de ui en knoflook glazig, doe er de rijst bij en laat even meefruiten.
  5. Blus met de helft van de witte wijn en laat onder voortdurend roeren verdampen.
  6. Doe er de rest van de wijn bij en laat onder voortdurend roeren pruttelen.
  7. Zodra de wijn verdampt is doe je er een pollepel warme bouillon bij.
  8. Herhaal dit zodra de pollepel bouillon volledig door de rijst is opgenomen.
  9. Gebruik zo de bouillon op en laat de risotto in 15 à 20 minuten beetgaar worden.
  10. Indien er niet voldoende bouillon is om de risottorijst gaar en romig te maken, kun je er nog een scheutje heet water bij doen.
  11. Roer pesto en pijnboompitten door de risotto en kruid af met pezo.
  12. Bak de kippenreepjes goudbruin in 2 el hete olie, laat uitlekken op keukenpapier en meng onder de risotto.
  13. Garneer de risotto met verse rucola en dien op.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?