Recept 05 (0 stemmen)

Risotto met asperges

Dit is een recept van

tijd
60 min
Ziet er lekker uit?
  • Altijd toegang tot je favoriete recepten
  • Maak zelf handige recept-collecties
  • Extra inspiratie via je persoonlijke magazine

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Schil de asperges. Kook de stengels gaar. Voeg het kookvocht bij de groentebouillon. Snij de gekookte asperges in stukken van ongeveer 3 centimeter lang. Bak de asperges in een pan met olijfolie en de fijngesneden salie.
  2. Verhit een pan met een scheut olijfolie. Voeg de versnipperde sjalot en de fijngesneden knoflookteen toe. Let op dat de knoflook niet verbrandt. Doe de rijst in de pan en laat deze gedurende enkele minuten 'zweten' (niet bakken!!). Blus de warmte met wat droge witte wijn en voeg een groot deel van de groentebouillon toe. Snij de gekookte asperges in stukken van ongeveer 3 centimeter lang. Laat de rijst gedurende 15 à 18 minuten koken in de bouillon. Zet het vuur uit als de rijst beetgaar is. Roer een klontje boter, geraspte parmezaan en de gesauteerde asperges met salie door de rijst. Dien de risotto onmiddellijk op in verwarmde borden.

Ingrediëntenvoor 2 personen

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?